De Baron van Münchhausen is een familievoorstelling voor 7+ die zoekt naar de waarde van waarheid.
De Baron van Münchhausen is een familievoorstelling voor 7+ die zoekt naar de waarde van waarheid. Foto: Benning & Gladkova Photography

Familievoorstelling ‘De Baron van Münchhausen’ bij PERRON-3

Human Interest

ROSMALEN | Een muzikale en kleurrijke familievoorstelling die draait om het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. De Baron raakt niet uitgepraat over zijn wonderlijke avonturen die hij tijdens de oorlog heeft beleefd. Heel overtuigend allemaal, maar is het wel echt gebeurd? Is het erg dat hij liegt en de waarheid een beetje mooier maakt? We leren het allemaal op woensdag 9 maart in PERRON-3.

Hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck vertellen het verhaal van de Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Iedereen krijgt de verhalen van de Baron te horen: rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. Hij is zo overtuigend, dat je bijna vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Maar wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? En waarom zou je de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is? Een familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje? 

Praktische informatie

De Baron van Münchhausen (7+) zie je op vrijdag 9 maart in PERRON-3. Tickets en informatie vind je op theateraandeparade.nl.