Boost van Podium Azijnfabriek (PA)

DEN BOSCH | Podium Azijnfabriek in Den Bosch heeft besloten om niet bij de pakken neer te zitten en de inwoners van Den Bosch mentaal te gaan boosteren! Wat zijn de kleine dingen waar jij van opknapt en waar je op kan teren? Zo wordt Lisa dolgelukkig van de geur van vers gebakken appeltaart -mits ze zelf ook een stuk krijgt- en wat er ook met Sophie aan de hand is, zodra ze haar grote teen in de zee heeft gedipt kan ze er weer helemaal tegenaan. Podium Azijnfabriek wil ook heel graag horen wat jou een positieve boost geeft! Stuur je reactie per mail naar sophie@podiumazijnfabriek.nl.

Loopgraafdag gaat niet door

DEN BOSCH | De ‘Open Loopgraafdag’, die op 15 januari plaats zou vinden in het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog (EECWO1) op Bedrijvencentrum De Poeldonk, gaat helaas niet door. Dat heeft het EECWO1 bekendgemaakt.
Op het Educatief Experience Centrum in Den Bosch - een initiatief van een drietal professionals uit de filmindustrie - kunnen scholen en groepen het leven aan het front zelf komen ervaren in een nagebouwd, tweehonderd meter lang loopgravenstelsel met onderkomens, vormgegeven zoals aan het front in 1914-1918. Zo is er bijvoorbeeld een Franse, Duitse en een Britse sector te bezoeken. Het EECWO1 is gevestigd op Bedrijvencentrum De Poeldonk aan de Poeldonkweg 5 in Den Bosch. Meer informatie vind je op www.eecwo1.nl en/of www.deloopgraven.nl.

Opvolger Harry Hendriks bekend

DEN BOSCH | Per 1 januari 2022 treedt Eric van Schagen aan als voorzitter van de raad van toezicht van Het Noordbrabants Museum. Van Schagen is CEO van Simac Techniek NV in Veldhoven en ook voorzitter van VNO-NCW Brabant Zeeland. Hij volgt in deze functie Harry Hendriks op, oud-directievoorzitter van Philips Electronics Benelux, die wegens het bereiken van de statutaire termijn afscheid neemt als voorzitter. Het Noordbrabants Museum is Hendriks grote dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet in een voor het museum belangrijke periode van groei, spectaculaire tentoonstellingen zoals Jheronimus Bosch 2016 en de realisatie van nieuwe ambities. Het museum prijst zich gelukkig dat Van Schagen bereid is het voorzitterschap van de raad van toezicht op zich te nemen.