Het team van Luuk Broos Events heeft in Dubai op donderdag 30 december hun huidige wereldrecord verbroken.
Het team van Luuk Broos Events heeft in Dubai op donderdag 30 december hun huidige wereldrecord verbroken. Foto: Luuk Broos Events

Vinkelnaar Luuk Broos verbreekt wereldrecord

Human Interest

DUBAI | Het team van Luuk Broos uit Vinkel heeft op 30 december in Dubai hun eigen wereldrecord verbroken. Vijf dagen lang stapelden zij samen 54.740 glazen op elkaar en hebben daarmee hun zesde wereldrecord bemachtigd in het Guinness World Records. Op 31 december was de champagnepiramide het stralende middelpunt van een nieuwjaarsgaladiner voor 4.000 gasten met optreden van Robbie Williams.

Zo’n 120 vips in glamoureuze jurken en pakken waren getuigen van de onthulling van ´s werelds grootste champagnepiramide, gebouwd door het team van Luuk Broos Events in hotel Atlantis The Palm in samenwerking met Moët & Chandon. 

Speciaal platform

Met het schenken van een lichtgevende magnumfles in het laatste glas van de 8.30 meter hoge piramide was het record officieel goedgekeurd door jurylid Pravin Patel van Guinness World Records. “Het was spannend. De vloer waar de piramide op gebouwd moest worden, was ongelijk en dat is natuurlijk geen goede stevige basis. Er is een speciaal platform gebouwd van hout en rubber om dit probleem te tackelen. Gelukkig ging het allemaal goed”, aldus Lotte Broos, Event Manager van Luuk Broos Events. Dit officiële moment werd vastgelegd samen met topmodel Chanel Ayan. Als topmodel vervult zij tevens een rol bij de Netflix-serie ‘The Real Housewives of Dubai’, waarbij de cast dan ook aanwezig was om te filmen voor de nieuwe afleveringen.

Het Vergeten Kind

Deze recordpoging staat vanuit Luuk Broos Events in het teken van Het Vergeten Kind. Dit goede doel zet zich in voor kinderen die zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze strijden voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar zij zich goed kunnen ontwikkelen. Luuk Broos Events heeft een bedrag gedoneerd om dit goede doel te steunen en extra onder de aandacht te brengen.

Het team van Luuk Broos Events heeft in Dubai op donderdag 30 december hun huidige wereldrecord verbroken.