'Dank voor de goede zorg', zo luidt de boodschap van Golden Tulip Hotel Central.
'Dank voor de goede zorg', zo luidt de boodschap van Golden Tulip Hotel Central. Foto: Henk van Esch

Zorgmedewerkers JBZ in het zonnetje gezet

Algemeen

DEN BOSCH | Hotel Central heeft op 1 januari zo’n zeshonderd medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis getrakteerd op een chocolade brownie in de vorm van een hart. De actie ‘Hart voor de Zorg’ is bedoeld om het JBZ-personeel te bedanken voor alle goede zorg in 2021.

Het idee is afkomstig van Karin Rademaker, directeur van Golden Tulip Hotel Central aan het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch: “Onlangs hoorde ik van een kennis, die arts is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, dat een bezoeker die het niet eens was met een COVID-19 behandeling klappen had uitgedeeld aan zorgpersoneel. Daar schrok ik enorm van. In 2020 stonden we met z’n allen nog te klappen voor de zorg en nu krijgt diezelfde zorg letterlijk klappen. Dat is natuurlijk echt onverteerbaar. Vandaar dat ik samen met ons team de actie ‘Hart voor de Zorg’ op poten heb gezet om de zorgsector te bedanken voor alle goede zorg die deze het afgelopen jaar onder extreme omstandigheden heeft verleend. Dat kan werkelijk niet vaak genoeg worden benadrukt.”

Rademaker vervolgt: “Het hele team was ontzettend enthousiast over het plan en afgelopen donderdag hebben we zo’n zeshonderd chocolade brownies in de vorm van een hart gebakken en ingepakt. Deze zijn zaterdag - op de eerste dag van het nieuwe jaar - uitgedeeld in het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan alle medewerkers die er die dag aan het werk waren.”