Ook onze huisfotograaf Henk van Esch werd vrijdag op de stoep voor The Barberstation getrakteerd op een gratis knip- en scheerbeurt.
Ook onze huisfotograaf Henk van Esch werd vrijdag op de stoep voor The Barberstation getrakteerd op een gratis knip- en scheerbeurt.

Gratis knip- en scheerbeurt in Den Bosch uit protest tegen het beleid

Human Interest

DEN BOSCH | De kappers van The Barberstation in de Vughterstraat in Den Bosch hebben vrijdag voorbijgangers getrakteerd op een gratis knip- en scheerbeurt midden op straat. Dit uit protest tegen de huidige maatregelen waardoor de barbershop de deuren voorlopig nog gesloten moet houden. 

Voor deze protestactie was overigens keurig een vergunning aangevraagd bij de gemeente ‘s-Herogenbosch, die deze ook verleende. “Wij willen met dit protest aandacht vragen voor de penibele situatie waar de kappersbranche zich in bevindt”, vertelt medewerker Justin: “Weliswaar worden wij wel voor een deel gecompenseerd voor misgelopen inkomsten en personeelskosten. Maar alle andere kosten - zoals bijvoorbeeld de huur en alle verzekeringen - lopen gewoon door. Hierdoor wordt het voor steeds meer kappers haast onmogelijk om het hoofd boven water te houden. Wij hopen dan ook van harte dat deze harde lockdown dit keer niet zo lang duurt.”

Gratis knippen en scheren

Overigens hoefden de klanten die vrijdag op de stoep voor The Barberstation werden geknipt en geschoren, hiervoor niet te betalen. “Wij willen hiermee puur en alleen de noodklok luiden”, benadrukt Justin: “We verdienen er echt geen cent aan.”