Debatavond over kinderarmoede

DEN BOSCH | Op vrijdag 18 februari vindt in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115 in Den Bosch een debatavond plaats over kinderarmoede. Aanvang om 19.30 uur en einde bijeenkomst rond 22.15 uur. Aanleiding voor deze debatavond zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart van dit jaar. Volgende week lees je in de Bossche Omroep een uitgebreide aankondiging van deze debatavond, die wordt georganiseerd door Stichting Leergeld Den Bosch en het Jeugdfonds Sport & Cultuur 's-Hertogenbosch-Vught. 

Oproep voor reünie ds. Pierson College

DEN BOSCH | Het ds. Pierson College organiseert een reünie voor alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers. Deze vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022 aan de Geraert ter Borchstraat 1 in Den Bosch. De aanleiding is het 100-jarig bestaan van de school.
Op 1 september 2021 bestond het ds. Pierson College precies 100 jaar. Dat wordt gevierd met een jaar lang feestelijke activiteiten voor de huidige leerlingen en medewerkers. Voor de oud-leerlingen en (oud-)medewerkers wordt er een grote reünie georganiseerd. De reünie is de uitgelezen kans voor alle oud-leerlingen en -docenten om bij te praten en herinneringen op te halen. Er is een leuk programma samengesteld met onder andere lessen van oud-docenten, diverse barretjes, een warm buffet, dj en misschien komt er zelfs een schoolband!
Bent u oud-leerling of -docent en wilt u de reünie bijwonen? Dan bent u van harte welkom! Kijk voor meer info en kaartverkoop op www.pierson100.nl.
Dominee Hendrik Pierson, stichter van de gelijknamige school in Den Bosch, komt in het jubileumjaar regelmatig om het hoekje kijken in de vorm van cartoon ‘Hendrikje'. Hij is voor de school hét gezicht van het jubileumjaar.

‘Positief gezond ouder worden’

DEN BOSCH | ‘Positief gezond ouder worden' is een gratis cursus van 8 bijeenkomsten waarin je actief vorm geeft aan je eigen leven. Je staat stil bij de veranderingen die het ouder worden met zich meebrengt en hoe je daar mee om wil gaan. Daarnaast is er aandacht voor een gezonde leefstijl en het versterken van je netwerk. Je gaat aan de slag met inspirerende toekomstplannen voor deze nieuwe levensfase.
Het programma sluit het beste aan bij senioren tussen de 55 en 75 jaar. De cursus is van 10.00 tot 12.30 uur bij Farent aan de Rogier van der Weydenstraat 2 in Den Bosch en wel op 2, 17, 23 februari en 2, 9, 16, 23, 30 maart 2022.
Farent verzorgt deze cursus in samenwerking met de GGD en 'S-Port. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus reageer snel. Aanmelden kan via moniekvanoss@farent.nl, of telefonisch op 06-46768108.