De mobiele vaccinatieteams van GGD Hart voor Brabant gaan al voor dag en dauw op pad om instellingen zonder medische dienst bezoeken .
De mobiele vaccinatieteams van GGD Hart voor Brabant gaan al voor dag en dauw op pad om instellingen zonder medische dienst bezoeken . Foto:

Mobiele vaccinatieteams GGD 'boosteren' op locatie

DEN BOSCH | GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen te boosteren. De teams gaan mensen vaccineren die thuis wonen en niet zelf naar een prikstraat kunnen komen of die woonachtig zijn in een instelling zonder medische dienst.

GGD Hart voor Brabant heeft 9 vaccinatielocaties verspreid over haar werkgebied. Maar niet iedereen die thuis woont, is mobiel genoeg om daar zelf naartoe te komen. Nu de omikronvariant van het virus om zich heen grijpt, is het van belang dat deze kwetsbare groep zo snel mogelijk een boosterprik krijgt. Daarvoor heeft GGD Hart voor Brabant de beschikking over zes teams die instellingen zonder medische dienst bezoeken. Ieder team bestaat uit een administratief medewerker voor de registratie van de vaccinaties, een prikker en een arts. Voor niet mobiele thuiswonenden worden duo’s ingezet die bij mensen thuis langs gaan. Deze duo’s bestaan uit een administratief medewerker en een arts. Vooraf wordt een route uitgestippeld zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

De afgelopen week werden er al meer dan 100.000 boosterprikken gezet in de vaccinatielocaties van GGD Hart voor Brabant. Inmiddels kan iedereen van 18 jaar en ouder een afspraak inplannen voor een boosterprik. Dit kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.