FNV bepaald niet blij met Heineken

DEN BOSCH | De FNV heeft een ultimatum gestuurd aan Heineken. Volgens de vakbond moet de bierbrouwerij voor dinsdag 11 januari om 17.00 uur met een beter bod komen voor een nieuwe cao, anders dreigen er stakingen.
De werknemers zijn boos omdat Heineken de loonschalen voor de komende twee jaar wil bevriezen. Ook missen zij in het eindbod van de brouwer een goede regeling om eerder te kunnen stoppen met werken (RVU) en een hogere reiskostenvergoeding. Verder zijn de werknemers zeer teleurgesteld over de magere loonsverhoging die de directie hen wil geven: 1,5% per 1 januari 2022 en 2% het jaar daarop. Dit is fors onder inflatieniveau.
De FNV onderhandelt met Heineken over de cao’s voor de Heineken Group, Heineken Nederland Commercie en Heineken Netherlands Supply. Onder die laatste vallen de 1.250 werknemers van de brouwerijen in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre en van frisdrankleverancier Vrumona in Bunnik. Overal hebben de FNV-leden massaal tegen het eindbod gestemd.

Gratis online bijeenkomst MEE De Meent Groep 

DEN BOSCH | MEE De Meent Groep en haar Cliëntenraad presenteren op donderdag 20 januari van 20.00 tot 21.00 uur een online bijeenkomst voor mensen met een beperking en hun naasten. Het gaat over wat er speelt in het leven van mensen met een beperking. En over hoe MEE meedoen mogelijk maakt. Meedoen is gratis. Meld je uiterlijk maandag 17 januari aan op www.meedemeentgroep.nl/doemee.
In een gezellige online bijeenkomst van één uur halen MEE De Meent Groep en haar Cliëntenraad op waar de deelnemers mee te maken hebben in hun leven met een beperking. Wat gaat goed. Wat kan beter. En wat kan MEE daarin doen. De bijeenkomst is online. Met theater, informatie en een leuke quiz! Na aanmelding krijg je een link naar het live programma op YouTube. Je doet mee vanuit thuis met je eigen laptop met internetverbinding. Je bent zelf niet te zien of te horen. Dus je ziet niet wie er meedoen, behalve de presentatoren. Reageren op vragen gaat met berichtjes via je mobiele telefoon.

Jouw foto in de Bossche Omroep

DEN BOSCH | Heb jij een mooie, leuke of bijzondere foto die je graag wilt delen met de lezers van deze krant. Mail deze dan gewoon naar han@talvimediacentrum.nl.