Agrifoodpluim voor PeelPioneers

DEN BOSCH | PeelPioneers in Den Bosch krijgt van de provincie Noord-Brabant een Agrifoodpluim. Het bedrijf verwerkt sinaasappelschillen tot functionele ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Een uniek en duurzaam bedrijfsconcept dat volgens de provincie Noord-Brabant echt een bijdrage levert aan het verduurzamen van de Brabantse agrifoodsector.
De PeelPioneers verzamelen sinaasappelschillen bij supermarkten, horeca en catering en halen er vervolgens grondstoffen uit. Deze worden gebruikt als ingrediënt in allerlei uiteenlopende voedingsmiddelen, schoonmaakproducten of in cosmetica.
Elies Lemkes-Straver - gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede Welvaart bij de provincie Noord-Brabant - vertelt: “PeelPioniers heeft een circulaire oplossing bedacht voor de schillen die overblijven na het maken van sinaasappelsap. Reststromen zijn zo geen afval, maar een waardevol nieuw product. Een concept dat enerzijds gebruikt maakt van de Brabantse agrifoodsector, maar bovendien een duurzaam element toevoegt en daarom met recht een Agrifoodpluim verdient.”