Verkiezingsprogramma D66 Den Bosch gepresenteerd

DEN BOSCH | D66 Den Bosch heeft haar verkiezingsprogramma voor de periode 2022-2026 gepresenteerd met als titel 'Kathedralen bouwen: Met visie sneller en harder werken aan ’s-Hertogenbosch'. 

Het verkiezingsprogramma is op 18 december unaniem door de leden vastgesteld Lijsttrekker Mike van der Geld: "In dit verkiezingsprogramma is een tomeloze ambitie de rode draad. Waarbij we verder kijken dan een periode van vier jaar. Hierbij hoort dat we stad dúrven zijn met gelijke kansen voor iedereen, een stevige klimaataanpak en passende woning voor eenieder als centrale thema's.”
Een aantal kernpunten: tot en met 2030 ten minste 15.000 woningen bouwen, alle kinderen kennis laten maken met sport, cultuur, muziek, natuur en huiswerkbegeleiding, een grotere klimaatambitie door het einddoel van 2050 te versnellen naar 2040, het succes van de Bossche Zomer behouden en uitbouwen en maak van het Westerpark écht het ‘Central Park' voor West door een groene long te creëren van het Westerpark tot het Schutskamppark .