Oetelkonzèrt op de Parade gaat dit jaar helaas niet door

DEN BOSCH | Voor het eerst in de geschiedenis van het traditionele Oetelkonzèrt op de dinsdag voor carnaval dit jaar niet doorgaan! 

Stichting Oetelkonzèrt zou dit klassieke carnavalsconcert in samenwerking met Theater aan de Parade en philharmonie zuidnederland voor de 58ste keer presenteren voor 1500 Oeteldonkers in een tijdelijk paviljoen op de Parade, gevolgd door een feest met muzikale omlijsting. 

Sinds 1964 organiseren Carnavalsvereniging de Oetels en Stichting Oetelkonzèrt dit unieke concert onafgebroken. Vele grote artiesten hebben hier samen met philharmonie zuidnederland opgetreden, zoals bijvoorbeeld Ellen ten Damme, de wereldberoemde Bossche trompetist Eric Vloeimans, sopraan Bernadeta Astari en Sven Ratzke. 

De coronaperikelen hebben ervoor gezorgd dat Stichting Oetelkonzèrt dit unieke feest nu helaas heeft moeten annuleren. Dus dit jaar geen culturele gein en geinige cultuur op de dinsdag voor carnaval. Natuurlijk laat de organisatie zich niet uit het veld slaan. Deze beraadt zich op alternatieven en hoopt alle inwoners van Oeteldonk sowieso in 2023 alsnog live op het 58ste Oetelkonzèrt te mogen begroeten.