Het Bossche bedrijfsleven in een literaire bundel

DEN BOSCH | Tien schrijvers mogen zich mengen in Bossche bedrijven voor de vierde editie van de bundel Proeftijd. Tilburg, Breda en Eindhoven ging al voor, door hun bedrijfsdeuren te openen voor een tijdelijke writer in residence.
Het project is een initiatief van stichting Tilt; een literair productiehuis voor Brabant met projecten als het Brabants Boek Present. Met Proeftijd neemt Tilt de positie in tussen twee groeiende velden in het Brabantse landschap: het innovatieve bedrijfsleven en jong literair talent. Zo wil Tilt talentvolle schrijvers èn ondernemers stimuleren om samen de literatuur verrijken.
En dat lukt; in voorgaande edities stonden tientallen jonge schrijvers achter de koffieautomaat bij grote innovators als ASML, Philips, La Trappe en de Efteling. Maar ook bij kleinere eigenzinnige bureaus als Diederendirrix en PauwR. Het zijn allemaal organisaties die zorgen voor Brabantse werkgelegenheid en die mede de stad smoel geven.
Voor de editie van 2022 gebeurt dit in Den Bosch. Een schrijver loopt dit voorjaar mee bij een bedrijf, proeft de sfeer, maakt kennis en doet inspiratie op. Op basis van deze werkervaring schrijft dit literaire talent een kortverhaal. Alle verhalen worden gebundeld tot een boek dat een frisse, nieuwe blik geeft op het Bossche bedrijfsleven.
Momenteel zoekt en selecteert Tilt bedrijven en schrijvers om aan elkaar te koppelen. Bossche bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Tilty. Dat kan via de mail: sandra@tilt.nu.

Kringdag in Nuland gaat helaas niet door

NULAND | Gezien de momenteel onzekere ontwikkelingen van het COVID-19 virus en de eventuele risico's voor de ruim 1500 gildeleden van Gildekring Maasland, bezoekers van het evenement en de Nulandse bevolking niet te vergeten, heeft de Overheid van het gilde Sint-Antonius Abt Nuland in overleg met de Kringoverheid van Gildekring Maasland besloten dat de geplande Kringdag van 29 mei 2022 niet doorgaat en verplaatst wordt naar een nader te bepalen datum.
Ondanks dat alweer veel voorbereidingen getroffen zijn, kan het organiserende gilde helaas niet die activiteiten ondernemen die nodig zijn in de weken voorafgaand aan de Kringdag. Daarnaast is het - zoals het er nu uitziet - ook niet verstandig om ruim 1500 gildeleden plus alle bezoekers op één locatie te ontvangen. Zodra er een nieuwe datum is geprikt, laat het gilde Sint-Antonius Abt Nuland dat uiteraard via deze weg weten. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus, kunnen er misschien nog wel meer activiteiten afgelast worden, of juist in beperkte vorm wel doorgaan, maar dit zal altijd bekend worden gemaakt via de Klepel, via de website www.gildenuland.nl en/of via de Facebookpagina (https://nl-nl.facebook.com/gildenuland).