Werkzaamheden rond station in Rosmalen van start gegaan

ROSMALEN | Dit jaar richt de gemeente het gebied rond het station in Rosmalen opnieuw in. De eerste werkzaamheden zijn afgelopen week van start gegaan.

De gemeente zorgt onder andere voor goede voorzieningen in de buurt van het station. Zo worden er meer en goede fietsparkeerplaatsen gerealiseerd en meer autoparkeerplaatsen met een veilige en aantrekkelijke looproute naar het station. Wethouder Ufuk Kâhya: ”We doen dit om voor reizigers de overstap van het ene naar het andere (schone) vervoersmiddel zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. En dus meer reizigers te stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer."

De eerste werkzaamheden rondom PERRON-3 en de Hoff van Hollantlaan zijn gestart. Het gaat hier om het herinrichten van de parkeerplaats achter PERRON-3. Hier komen meer parkeerplaatsen om zo het parkeren dichtbij het station Rosmalen te stimuleren. Ook breidt de gemeente in de loop van het jaar het aantal fietsparkeerplaatsen bij het station uit.  

Deze ontwikkelingen passen in de stappen die worden gezet om automobilisten een keuze te laten maken voor het OV en hiermee de A2 tussen Deil-Vught te ontlasten.