Social Coach: een zinvolle uitdaging!

DEN BOSCH | Op zoek naar een zinvolle uitdaging waarbij je werkelijk van betekenis kunt zijn voor een ander? Wil jij iemand ondersteunen die tijdelijk een zetje in de rug nodig heeft? Als Social Coach begeleid je maximaal een jaar lang iemand die weer grip probeert te krijgen op het leven. De coachvraag van de hulpvrager kan divers zijn. De vraag kan te maken hebben met de woonsituatie, daginvulling, sociale netwerk of een combinatie hiervan. Het belangrijkste is dat de hulpvrager de touwtjes in handen wil nemen en als Social Coach ondersteun je hierbij.
Jij ontvangt een voorbereidende training, goede begeleiding door ervaren beroepskrachten van Farent, MO Den Bosch en Ypse en deskundigheidsbevordering op diverse thema's. Als Social Coach kan je zelf aangeven met welke type vraag je affiniteit hebt en waarin jouw kwaliteiten het beste tot z'n recht komen.
Ben jij geïnteresseerd en denk jij dat deze vrijwillige job bij jou past? Wil je graag ervaring opdoen binnen het sociaal domein? Reageer dan voor 9 maart. Reageren per mail kan via Socialcoach@farent.nl, of bel met Claire Friesen op telefoonnummer 06-51866624. Ga voor de vacaturetekst naar www.farent.nl/voor-wie/vrijwilligers/.

Inzamelingsactie kleine apparaten

DEN BOSCH | Maar liefst 163 basisscholen hebben samen ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. Zo ook Kindcentrum Aan de Oosterplas in Den Bosch. Namens iedere deelnemende school doneert Wecycle - verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen - een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van 10.000 euro aan de stichting. Als dank voor hun inzet krijgt de school een beloning, een recyclecertificaat en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job. Het donatiebedrag helpt deze stichting om nog meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job, vertelt: "Al jarenlang ondersteunt Wecycle ons, waardoor we ieder jaar bij veel kinderen een verjaardagsbox kunnen bezorgen. Met deze samenwerking komen veel aspecten bij elkaar: extra ondersteuning voor gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat maakt deze actie extra bijzonder.”