Heroes Den Bosch-speler Edon Maxhuni wordt verdedigd door Donte Ingram van Donar Groningen. Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch verslaat Donar bij terugkeer publiek

Sport

DEN BOSCH | Publiek in de hal en een heerlijke overwinning. Wat een mooie zaterdagavond! Met 100-87 was Heroes Den Bosch te sterk voor Donar Groningen en zo blijft de ploeg stevig aan kop in de BNXT League. Topscorers voor Heroes waren Mike Carlson en Austin Price met 26 punten.

door Rob de Keijzer

Heroes komt snel op een 5-0 voorsprong. Daarna raakt Donar beter in het spel en loopt uit naar 19-23. Heroes knokt zich onder aanvoering van Carlson, die 17 punten scoort in het eerste kwart, terug tot 25-25. Maar het is toch Donar dat met een 25-28 voorsprong het eerste kwart afsluit. Hammink opent het tweede kwart met een alley-oop, waarna Donar het initiatief overneemt en uitloopt naar 32-37. Daarna neemt Price zijn ploeg bij de hand met een 49-48 ruststand als resultaat. Het publiek krijgt ook in het derde kwart een aantrekkelijke wedstrijd te zien. Heroes loopt uit naar 54-48, maar vanaf dat moment knokt Donar zich puntje voor puntje terug. Heroes weet toch het overwicht te houden, waardoor de ploeg van Erik Braal met 74-70 kan beginnen aan het laatste kwart. De Maaspoort gaat deze laatste tien minuten ouderwets achter de thuisploeg staan. Ondanks dat Donar terugkomt tot 88-81, is het uiteindelijk Heroes dat de overwinning over de streep trekt. Eindstand: 100-87.

Zondag speelt Heroes Den Bosch in eigen huis tegen Landstede Hammers Zwolle. Meer info en kaartverkoop: heroesdenbosch.com.