Jordi Nooijen uit Den Bosch is een crowdfundactie gestart om geld op te halen zodat hij nog voor het einde van dit jaar een stamceltransplantatie kan ondergaan in Rusland. De teller staat inmiddels op ruim 14.000 euro.
Jordi Nooijen uit Den Bosch is een crowdfundactie gestart om geld op te halen zodat hij nog voor het einde van dit jaar een stamceltransplantatie kan ondergaan in Rusland. De teller staat inmiddels op ruim 14.000 euro.

Crowdfundactie voor Jordi Nooijen uit Den Bosch

Human Interest

DEN BOSCH | Afgelopen week is de crowdfundactie voor Jordi Nooijen uit Den Bosch van start gegaan. Jordi heeft MS en dat wordt steeds erger. Genezing kan enkel en alleen met behulp van een stamceltransplantatie en deze behandeling is alleen te ondergaan in Rusland. En daar hangt natuurlijk een flink prijskaartje aan: zo’n 30.000 euro.

In de zomer van 2011 viel Jordi vier meter naar beneden, waarbij hij een schedelbasisfractuur opliep. Na een tijd revalideren ging Jordi weer aan het werk. Tot hij een jaar daarna op een ochtend wakker wakker en de linkerzijde van zijn lichaam niet meer kon aansturen. Hierop volgde de diagnose MS. Jordi liet zich niet uit het veld slaan en ging met hulp van vrienden verder met zijn leven. Hij begon aan een nieuwe opleiding. Jordi besloot zijn passie te volgen. Hij is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van jongerenwerk - Jordi is zelf deels opgegroeid binnen jeugdzorg - en wil graag jongeren ondersteunen bij het vinden van hun uitlaatklep, talent en/of passie.

In de tien jaar die volgden, is de MS van Jordi langzaamaan verergerd waardoor hij zijn roeping niet meer kon volgen. Ook kreeg hij vaker te maken met uitvallen. Zo kon hij een tijd lang niet meer praten. Voor Jordi één van de meest erge dingen die hem kon overkomen. Want hierdoor kan hij ook zijn andere passie niet meer uitoefenen: rappen. Hierna heeft Jordi zich gestort op zittend, creatief werk, zoals het monteren van de video’s van Bunkersessies. Helaas wordt de MS steeds agressiever en kan Jordi nu ook zijn ‘goede’ hand niet meer fatsoenlijk aansturen waardoor ook dit werk wegvalt. Om over het lopen nog maar te zwijgen. Zijn stabiliteit en evenwicht laten hem steeds verder in de steek, waardoor hij in een rolstoel is beland.
Jordi doet hard zijn best zijn stabiliteit en flexibiliteit terug te winnen. Helaas lukt dit niet alleen maar met de reguliere zorg die in Nederland wordt vergoed. Sterker nog, in Nederland wordt geen behandeling voor MS aangeboden die ook daadwerkelijk genezend is. In Rusland is dit anders. Daar kan Jordi een ‘aHSCT behandeling’ met zijn eigen stamcellen ondergaan. Deze moet voor een reset van zijn afweersysteem zorgen, met als resultaat dat ontstekingscellen niet langer zijn hersenen aanvallen, zoals wel het geval is bij mensen met een actieve vorm van MS.

Help jij ook mee om Jordi voor het einde van dit jaar in Rusland te krijgen? Zo kan hij het jaar 2023 met een schone lei en volle kracht starten. Doneren kan via de crowdfunding pagina van Jordi: www.gofundme.com/f/jordis-stamceltransplantatie-tegen-ms.