De snelheidsmeterspaarpot in de Churchilllaan in Den Bosch is één van de acties uit het project 'Samen maken we ‘s-Hertogenbosch Veiliger'.
De snelheidsmeterspaarpot in de Churchilllaan in Den Bosch is één van de acties uit het project 'Samen maken we ‘s-Hertogenbosch Veiliger'.

Verkeerscontroles in West krijgen vervolg

Verkeer en vervoer

DEN BOSCH | Eind 2020 hebben inwoners van de wijk West een vragenlijst ingevuld over veiligheid in hun buurt. Hiermee wil de gemeente de veiligheid en de veiligheidsgevoelens bij inwoners verbeteren. 

Van 2019 tot 2022 werkt de gemeente in alle wijken en dorpen aan een veiligheidsplan op maat. Voor de wijk West noemden inwoners verkeersveiligheid en verkeersgedrag van andere inwoners als één van de belangrijkste veiligheidsonderwerpen. In de afgelopen periode is daarom onder andere een snelheidsspaarpot geplaatst in de Churchilllaan. Dit is een spaarpot waarbij iedere automobilist die zich aan de snelheid houdt zorgt dat er gespaard werd door een doel in de wijk. Dankzij deze spaarpot is 2500 euro gespaard voor de buitenruimte bij jongerencentrum 4West.

Extra snelheidscontroles

Ondanks dat veel automobilisten zich aan de snelheid hebben gehouden, valt het op dat zowel in de Churchilllaan als op andere locaties in de wijk West nog steeds te hard gereden wordt. Om deze reden gaat de politie in de Churchilllaan, maar ook in andere straten die veel genoemd zijn in de wijkveiligheidsscan, extra snelheidscontroles uitvoeren.