Muziektheater Spetter heeft als doel muziektheater- en musicalproducties te produceren waarin amateurkunstenaars van alle leeftijden kunnen excelleren. Voor de jeugdgroep (foto) ligt er al een nieuw script klaar.
Muziektheater Spetter heeft als doel muziektheater- en musicalproducties te produceren waarin amateurkunstenaars van alle leeftijden kunnen excelleren. Voor de jeugdgroep (foto) ligt er al een nieuw script klaar. Foto: Muziektheater Spetter

Bij Muziektheater Spetter in Den Bosch staat het plezier voorop

Verenigingen

DEN BOSCH | Hou jij van zingen, dansen en toneelspelen en wil jij je graag op dit gebied verder ontwikkelen? Dan ben je bij Muziektheater Spetter in Den Bosch aan het juiste adres. De diverse groepen staan momenteel te popelen om weer te mogen 'spetteren' op het toneel.

Muziektheater Spetter is in 2018 opgericht als stichting ter bevordering van het cultuuraanbod in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en omstreken. De stichting heeft als doel muziektheater- en musicalproducties te produceren waarin amateurkunstenaars van alle leeftijden kunnen excelleren. 

Marc van Creij

De artistiele leiding is al sinds de oprichting in handen van Marc van Creij, die zelf al van jongs af aan bezig is met theater. Marc (32) studeerde musicaltheater aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, volgde daarna de opleiding muziektheater bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en sinds 2011 runt hij zijn eigen bedrijf 'Marc van Creij – Muziektheater'. Bij Muziektheater Spetter zet hij de creatieve lijntjes uit en geeft hij leiding tijdens de wekelijkse repetities waarin wordt toegewerkt naar een prachtige muzikale voorstelling. "Op dit moment telt de stichting drie groepen", vertelt Marc enthousiast: "Een jeugdgroep voor kinderen vanaf 7 tot 11 jaar, een jongerengroep voor leden vanaf 12 tot 17 jaar en een volwassenengroep voor iedereen vanaf 18 jaar. De groepen repeteren los van elkaar en werken elk toe naar een eigen voorstelling. Voor de jeugdgroep ligt er al een script klaar, maar de rollen moeten nog worden verdeeld. Een uitstekend moment om nu in te stromen dus."

De Bombarst

Na drie maanden zonder repeteren vanwege alle coronabeperkingen, hebben alle groepen de repetities inmiddels weer hervat. Deze vinden momenteel plaats in De Bombarst, de voormalige kapel van De Paap in Den Bosch waar vroeger het Kindercircus zat. De voorstellingen daarentegen zijn bij Theater Artemis in Den Bosch. "Ondanks alle lockdowns en beperkende maatregelen zijn we er de afgelopen jaren toch altijd in geslaagd om de voorstellingen door te kunnen laten gaan. Soms binnen, andere keren buiten en zelfs met behulp van een livestream. We hebben er altijd een mouw aan weten te passen. Daar zijn we met z'n allen best trots op."

Enthousiaste leden zijn welkom

Dat heeft volgens Marc wel de nodige flexibiliteit gevraagd van alle leden, waardoor er gedurende de laatste twee jaar uiteindelijk toch nogal wat leden zijn afgehaakt. Vooral de voortdurende onzekerheid is daar volgens hem voor een belangrijk deel debet aan. "Vandaar dat wij voor al onze groepen wel versterking kunnen gebruiken. Hoe goed je bent en hoeveel talent je hebt, is daarbij van ondergeschikt belang. Zolang je er maar plezier in hebt om op het toneel te staan. Dat staat in alle groepen centraal. Dat is meteen ook het grote verschil met andere toneel- en musicalverenigingen in de Bossche binnenstad. Bij ons is echt iedereen van harte welkom!"

Niet vrijblijvend

Dat wil overigens niet zeggen dat een lidmaatschap van Muziektheater Spetter geheel vrijblijvend is. "Wij vragen natuurlijk wel inzet en aanwezigheid van al onze leden. Jong én oud. Zo stellen we voorafgaand aan elk nieuw project voor iedere deelnemer individuele doelen en na afloop volgt er een evaluatie. Zo proberen wij ons - zowel individueel als ook als groep - voortdurend te verbeteren", besluit Marc.  

Vrijblijvende kennismaking

Hou jij ook zo van dansen, zingen en toneelspelen en wil jij graag samen met anderen toewerken naar een volwaardige muziektheater- of musicalproductie? Meld je dan snel aan op de website van Muziektheater Spetter: www.muziektheaterspetter.nl. Nadat je het invulformulier heb ingevuld, ontvang je een uitnodiging voor een vrijblijvende kennismaking.