De Schijndelse comédienne Christel de Laat spaart niemand, ook zichzelf niet.
De Schijndelse comédienne Christel de Laat spaart niemand, ook zichzelf niet. Foto: Rijk in Beeld

Comédienne Christel de Laat vraagt zich hardop af ‘Hoe dan?!’

Human Interest

DEN BOSCH | Schijndelse Christel de Laat (1966) is in haar derde solovoorstelling opnieuw ouderwets op dreef. De bourgondische, Brabantse comédienne vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Dat resulteert in weergaloos hilarische verhalen. Ze spaart niemand, óók zichzelf niet. Voor een avondje leuk cabaret zit je bij Christel gebakken. Binnenkort heeft ze een ‘thuiswedstrijd’ in Den Bosch. Dat wil je niet missen! 

Zonder enige schaamte gooit Christel haar frustraties op tafel. Over de gekmakende bureaucratie, de ellende van bevolkingsonderzoeken, irritante kinderen en niet te vergeten haar eigen fysieke ongemakken. 

Over Christel de Laat

De kunst van de humor heeft Christel zichzelf aangeleerd. Aanvankelijk speelt ze typetjes op bedrijfsfeesten. Na verloop van tijd is ze niet alleen presentator, dagvoorzitter en Babs maar ook het gezicht van Omroep Brabant. Haar typetje Nel is in Brabant in no time een hit en ze krijgt op Omroep Brabant zelfs haar eigen succesvolle programma: ‘Da’s Nel’. Op radio is ze elke zaterdag te beluisteren met haar programma ‘Graat & de Laat’. Ook op nationale tv was ze meerdere malen te zien. Onder meer bij het programma ‘Ook dat nog’ waar ze de sketches voor haar rekening nam. Mensen kennen haar ook van ‘Toren C’ waar ze vaak bij de koffieautomaat haar mannetje staat. Meerdere seizoenen heeft ze haar bijdrage aan ‘Toren C’ geleverd. Daarnaast was ze de assistente van Richard Groenendijk in de ‘Jopie Parlevliet’ show. Op haar vijftigste besluit ze zichzelf een theatershow cadeau te doen. Begin 2017 knalt ‘Sarah’ de theaterzalen in met haar eerste soloprogramma ‘Christel de Laat’. Deze show belicht de eerste dertig jaar van haar leven. In 2018 maakt ze opnieuw indruk met ‘Zijn daar nog vragen over?’. De levensfase tussen haar drie en dertigste en vijf en vijftigste jaar wordt in deze show behandeld. En dit seizoen toert Brabants leukste comédienne door het land met alweer haar derde voorstelling. Tussen haar dertigste en drie en dertigste zit een gat van drie jaar dat in deze derde show aan bod komt. Een avond boordevol dolkomische verhalen en liedjes, waarna de toeschouwer met Christel verzucht: ‘Hoe dan?!’

Alledaagse dingen

“Ik trek alles uit de kast om van elk optreden een succes te maken. Maximale inspanning van mijzelf, maximale ontspanning voor het publiek!” aldus de Schijndelse comédienne. Van Hoofddorp tot Den Bosch weet ze volle zalen te trekken. Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. Ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Ze gaat de interactie met haar publiek niet uit de weg met hilarische situaties als gevolg.

“Geweldige show. Tranen gelachen. Ga zeker naar de volgende show. Wat een top-artieste. Zou het iedereen aanbevelen. En lekker in het Brabants dialect”, aldus een reactie op haar vorige show. Christel de Laat is er klaar voor en lucht haar hart! Hier wil je bij zijn!

Praktische informatie

‘Onze’ Christel de Laat staat op donderdag 31 maart op de planken in de grote zaal (HAL8) van de Brabanthallen. Bestel nu je kaarten op www.theateraandeparade.nl

Marc Marie Huijbregts

Ben je fan van cabaret van Brabantse bodem? Op 3 mei bezoekt ook Marc Marie Huijbregts de Brabanthallen. Marc-Marie miste het theater en diezelfde avond schreef hij de eerste teksten van zijn show ‘Uitgesproken’. Zijn vertelplezier is aanstekelijk, net als zijn lach. Of hij al uitgesproken is? Nog lang niet! Wees er snel bij! Info en ticketverkoop: www.theateraandeparade.nl.