Kunstfotograaf Frank van Driel aan het werk in ‘Het Pand’, zijn uit 1424 daterend atelier, gevestigd in een voormalig klooster in hartje Den Bosch.
Kunstfotograaf Frank van Driel aan het werk in ‘Het Pand’, zijn uit 1424 daterend atelier, gevestigd in een voormalig klooster in hartje Den Bosch. Foto: Saskia van Eenbergen

Spannende foto’s Frank van Driel in Museum Slager

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Museum Slager aan de Choorstraat 8 7in Den Bosch is weer open en ontvangt u graag voor een bezoek aan een zeer bijzondere expositie van kunstfotograaf Frank van Driel in combinatie met de vaste collectie van de kunstenaars Slager. 

De expositie ‘The Art of Perception’ van Frank van Driel is verlengd tot en met zondag 3 april 2022. Op zondag 6 februari is Van Driel zelf aanwezig voor een Meet & Greet. Ook zijn recent gepubliceerde fotoboek ‘to be frank’ is in het museum in te zien en te koop. 

Stillevens

Wie de werken van Van Driel vluchtig bekijkt, kan de indruk krijgen dat het om oude schilderijen gaat. Typische stillevens uit de zeventiende eeuw: tafels met etenswaren, bloemen, aardewerk, tin en attributen, rijk aan symboliek. Wie beter kijkt, ziet dat die antieke objecten een intrigerend samenspel aangaan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen. Zijn foto’s zijn uiterst zorgvuldig gemaakt. In de reflectie van een glas of vaas is soms een naakte vrouw te zien. Daarvoor gebruikt Van Driel uitsluitend natuurlijk licht. Licht dat binnen komt door een van de ramen van ‘Het Pand’, zijn uit 1424 daterend atelier, gevestigd in een voormalig klooster in hartje Den Bosch. 

Frank van Driel heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. Zijn werken zijn vormen van storytelling. Op subtiele wijze staat hij stil bij actuele onderwerpen zoals natuurbeheer en duurzaamheid. Achter elk werk schuilt een verhaal. Door de gelaagdheid zijn telkens weer nieuwe elementen te ontdekken.

Over Frank van Driel

Werken van Frank van Driel zijn internationaal bekroond en waren te zien op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, Rotterdam Contemporary en TEFAF Maastricht en in exposities in onder meer Amsterdam, Antwerpen, Hong Kong en Londen. Ook de expositie in Museum Slager krijgt veel aandacht en positieve recensies in Nederlandse en ook buitenlandse bladen. 

Frank van Driel (Leiden, 1966) heeft een opleiding Bedrijfskunde voltooid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij volgde uiteindelijk zijn hart en werd in 2001 professioneel fotograaf. Van Driel woont in Vught en is – onder andere door het werk in zijn atelier - nauw verbonden met de stad ’s-Hertogenbosch.

Praktische informatie

Museum Slager is veilig en houdt zich aan de geldende coronamaatregelen. Graag vooraf reserveren via de website van Museum Slager: www.museumslager.com.