Marieke Moerman uit Rosmalen maakt van oude kleding tastbare herinneringen. Bijvoorbeeld een mooie knuffel.
Marieke Moerman uit Rosmalen maakt van oude kleding tastbare herinneringen. Bijvoorbeeld een mooie knuffel. Foto: Kevin van Creij

Marieke Moerman uit Rosmalen tovert oude kleding om in tastbare herinneringen

Human Interest

ROSMALEN | ‘Goud onder de regenboog’, zo heet het bedrijfje dat Marieke Moerman uit Rosmalen aan huis is gestart. Haar missie is om van gedragen kleding een tastbare herinnering te maken en daarmee van betekenis te zijn voor anderen.

“Het begon met de naaimachine die ik van mijn oma erfde en ik me bedacht hoe fijn het zou zijn om die net als mijn eigen moeder te kunnen gebruiken”, vertelt Marieke enthousiast: “Toen ik merkte dat mijn kinderen en vrienden om mij heen geen afscheid konden nemen van bepaalde kledingstukken, besloot ik de meest dierbare kledingstukken een tweede leven te geven. Een paar sokken verbouwde ik tot een aapje, de zachte fleece onesie werd een knuffelkonijn en de kleding van een overleden opa werd een herinneringsbeer. Dit was zo leuk en dankbaar werk, dat ik besloot er mee verder te gaan.”

Marieke denkt graag met je mee over de mogelijkheden, zodat ook jouw dierbare kledingstuk een tweede leven krijgt en perfect aansluit bij je wensen (qua formaat, functie en kleur). Zodat je de dierbare kleding niet 30 jaar in een doos op zolder hoeft te bewaren, maar er gewoon elke dag van kunt genieten! Meer info: 06-48970632, of stuur een mail naar info@goudonderderegenboog.nl.