De werkgroep hoopt van harte dat zij in het Pinksterweekend weer veel bezoekers uit de regio kan en mag ontvangen.
De werkgroep hoopt van harte dat zij in het Pinksterweekend weer veel bezoekers uit de regio kan en mag ontvangen.

Boekenbeurs Vincentius verplaatst naar Pinksterweekend

Algemeen

DEN BOSCH | Voor het derde jaar op rij is de werkgroep Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch genoodzaakt om de geplande beurs uit te stellen vanwege de nog heersende beperkingen met betrekking tot COVID-19. 

De Vincentiusvereniging heeft de nieuwe data van de boekenbeurs wel meteen vastgesteld en bekendgemaakt. Op vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni - in het Pinksterweekend van 2022 - kan de Boekenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch alsnog plaatsvinden. Een dag extra om de beurs te bezoeken en boeken te verkopen, is hierbij natuurlijk een prettige bijkomstigheid.

Ondersteuning projecten

Ondanks de langdurige lockdown periodes de afgelopen twee jaar, hebben de leden van de werkgroep van alles ondernomen om hun boeken toch te kunnen verkopen. Zo hebben zij enkele weken lang een boekwinkeltje opgezet in het Vincentiushuis en namen zij met boekenkramen deel aan diverse markten in de regio. Daarnaast organiseerde de werkgroep in augustus met groot succes het evenement ‘Boeken op de Markt’ op de grote markt in Den Bosch. Met de opbrengst van deze activiteiten was het toch mogelijk om een zestal projecten in het buitenland financieel te kunnen ondersteunen, zoals bijvoorbeeld een project in Guatemala, eentje in Malawi en een stichting voor ouderenzorg in Moldavië. Zo kon de doelstelling - het verlichten van armoede, met name in de derde wereld - uiteindelijk toch worden gerealiseerd.

Voor elk wat wils

Maar het ultieme doel van de werkgroep is toch de organisatie van de jaarlijkse boekenbeurs in de Brabanthallen, waar ruimte is om tientallen kramen te vullen met boeken. Hier kan de totale voorraad aan boeken die door het jaar heen is verzameld, te koop worden aangeboden. De boeken worden er uitgestald in veel verschillende categorieën, zoals bijvoorbeeld literatuur, koken, sport, religie, geschiedenis, stripboeken en kinderboeken. Daarnaast wordt er ook weer voldoende ruimte gereserveerd voor de verkoop van cd’s, dvd’s en grammofoonplaten niet te vergeten.

Meer informatie

De werkgroep hoopt van harte dat zij in het Pinksterweekend weer veel bezoekers uit de regio kan en mag ontvangen. Meer informatie over de boekenbeurs en het werk van de Vincentiusvereniging vindt u op www.vincentiusdenbosch.nl.