Overstroming van de uiterwaarden van de Maas in februari 1995 op de A2 ter hoogte van de Pettelaarse Schans.
Overstroming van de uiterwaarden van de Maas in februari 1995 op de A2 ter hoogte van de Pettelaarse Schans. Foto: Albert Schreurs

Ons Den Bosch van weleer: overstroming van de Maas

Historie

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

In de zomer van 2021 kwam het water hoog te staan op verschillende plekken in Nederland. Ook diverse uiterwaarden in de gemeente ’s-Hertogenbosch stroomden daarbij over. In de maand februari van het jaar 1995 waren er echter nog veel grotere overstromingen, zoals je op bovenstaande foto goed kunt zien. Daarop zie je hoe de A2 ter hoogte van de Pettelaarse Schans in Den Bosch compleet is ondergelopen. Overigens wat dit natuurlijk niet de meest gedenkwaardige foto die van deze ‘zondvloed’ is gemaakt. Want dat is toch zonder twijfel de iconische foto van de Bossche surfer Max van Noorden die op 5 februari 1995 op zijn surfplank doodleuk de A2 bevaart. Deze foto werd overigens op exact dezelfde plek gemaakt en ging in een mum van tijd de hele wereld over!

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.