Bomen planten in het Kanaalpark

DEN BOSCH | Wil jij het nieuwe jaar met een positieve actie starten? Kom dan gezellig bomen planten op donderdag 17 februari! Het Kanaalpark is het natuurgebied dat langs het Maxima-kanaal ligt tussen Den Bosch en Rosmalen. Je kunt op twee momenten komen planten, om 13.00 of om 15.00 uur. Wil jij meedoen of meer informatie opvragen? Stuur dan een mail naar tommy.hendriks@s-hertogenbosch.com. Zet in het onderwerp ‘Bomen planten Kanaalpark’.
De gemeente gaat die ochtend en middag samen met vrijwilligers 2500 boompjes planten in het Kanaalpark. De bomen zijn aangeboden door het Bossche bedrijf Laagsteprijsgarantie.com. Deze heeft de ambitie om zijn negatieve footprint de komende jaren deels te compenseren door het planten van bomen.
Life Terra organiseert het boomplant-event in samenwerking met de Laagsteprijsgarantie.com en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Samen met de gemeente heeft Life Terra een plantplan gemaakt met verschillende boomsoorten, dat aansluit op de lokale omgeving en de beoogde biodiversiteit waarborgt.

Bossche schrijft winnend gedicht 

DEN BOSCH | Het gedicht 'Onverveerd' van Anne-Marie Steenbergen uit Den Bosch is uitgeroepen tot ‘Stadsgedicht van 2022’ van de Belgische plaats Ronse. In een open oproep vroeg de werkgroep ‘Gedichtendag’ een gedicht te schrijven met als thema ‘Veerkracht’. In de beoordeling zegt de jury over haar inzending: “Het gedicht zet de lezer ongemerkt op het verkeerde been; je denkt aan een (ontroerend) liefdesgedichtje tot plots de ‘trampoline’ op de proppen komt en het ondeugende slotvers er een ironische draai aan geeft. De veerkracht van de trampoline… een beklijvend beeld van het leven! Omdat het lichtvoetig en verfrissend klinkt tussen al de andere inzendingen in dit treurige tijdsgewricht, kiest de jury het als Gedicht van de Stad Ronse 2022.”

Jazz in Duketown

DEN BOSCH | Jazz in Duketown is het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland en richt zich op alle facetten van jazz. De 48e editie vindt plaats in het Pinksterweekend (van 3 tot en met 6 juni 2022). Jazz in Duketown wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en lokale, regionale en landelijke sponsoren en de gemeente 's-Hertogenbosch. Meer info: www.jazzinduketown.nl.