Cursus valpreventie van start bij Sportacademie van Gent

DEN BOSCH | Vallen is een groot probleem. Gemiddeld belandt elke vijf minuten een oudere op de eerste hulp afdeling na een valongeval. 

Een val veroorzaakt veel leed: lichamelijk, maar ook geestelijk. Iemand die eenmaal is gevallen, is vaak bang dat dit nog een keer gebeurt. Dat zorgt ervoor dat men bijvoorbeeld niet meer naar een kaartclub, koffie-inloop of een vriend(in) drie straten verderop bezoekt. Dat leidt tot eenzaamheid en een slechtere conditie. Vaak zijn ouderen zich nog te weinig bewust dat het voorkomen van valincidenten mogelijk is.

Uit onderzoek blijkt dat personen die regelmatig bewegen maar liefst vijftig procent minder kans hebben op valletsel. Bewegen is gezond, daar bestaat dan ook geen twijfel over. Door er vroeg bij te zijn, kan een hoop valletsel worden voorkomen. Daarom start Sportacademie van Gent in Den Bosch binnenkort met deze cursus. 

Belang van voldoende beweging
Het is voor iedereen belangrijk in beweging te blijven. Ook als je wat ouder wordt en de bewegingsvrijheid afneemt. Als je ouder wordt verlies je ook spierkracht. Tussen je dertigste en tachtigste levensjaar verlies je maar liefst 30% tot 40% van je spiermassa. Op oudere leeftijd heeft dit als gevolg dat je minder zeker op je benen staat. Naar schatting krijgt slechts één op de zes mensen van 65 jaar en ouder voldoende lichaamsbeweging. En dat terwijl regelmatig trainen juist voor ouderen zo belangrijk is. Door toch actief te blijven word je niet alleen fitter, het vergroot ook je sociale omgeving. De cursus valpreventie zorgt ervoor dat je weer soepeler en zekerder kunt bewegen.

Bewegen op eigen je niveau
Tijdens de lessen ga je in groepsverband aan de slag om fitter en soepeler te worden. Daarnaast wordt er gewerkt aan het thema valpreventie. Je werkt in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. In een les is aandacht voor balans, kracht, coördinatie, spieropbouw een ontspanning. Wil jij ook zekerder op je benen staan? Wil je je spieren en conditie versterken zodat je de dagelijkse dingen kunt blijven doen? Dan is deze cursus valpreventie de juiste keuze.

Meld je snel aan voor de gratis informatiebijeenkomst


Gratis informatiebijeenkomsten
Heb jijinteresse om deel te nemen aan de gratis informatiebijeenkomst die binnenkort start, neem dan contact op via info@vangent-sport.nl, of telefonisch op 06-51249641