De laatste aanval van de wedstrijd. Wouter van der Steen heeft zijn doel verlaten in een ultieme poging de nederlaag te voorkomen. Helaas gaat de kopbal van Teun van Grunsven er niet in. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

Opnieuw puntenverlies voor FC Den Bosch in laatste minuten

DEN BOSCH | In het hol van de leeuw. Vrijdagavond stond de derby tegen TOP Oss op het programma. Om 20.00 uur werd er afgetrapt in het Frans Heesen Stadion.

De eerste kans van de wedstrijd is voor FC Den Bosch. Rik Mulders stuurt met een gevaarlijke steekbal Sebastiaan van Bakel weg. Hij kan de bal alleen net niet lekker meenemen, waardoor zijn inzet kan worden gestopt door de verdediger van Oss. Meteen daarna komen de Ossenaren voor de eerste keer voor het doel. Kay Tejan schiet de bal over de goal.

Kansen over en weer
Na tien minuten gaan beide ploegen gelijk op. Het balbezit gaat over en weer maar echte doelpogingen worden niet gecreëerd. Een vrije trap van Oss strandt in de muur. Niet veel later speelt Jordy van der Winden een goede crosspass op Rik Mulder die de bal voor het doel slingert. Deze voorzet wordt gepakt door de keeper van Oss. Even later komen Jeremy Cijntje en Sebastiaan van Bakel op aan de linkerkant. De bal wordt voor het doel gegooid. Via de Osse verdediging komt de bal voor de voeten van Ryan Leijten. Zijn inzet wordt gekeerd.

Na een half uur spelen komt TOP opnieuw voor het doel. Kay Tejan geeft de bal voor, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel. Daarna is het weer de beurt aan FC Den Bosch. Rik Mulders komt met een goede actie de zestien in. Zijn voorzet wordt gekeerd door de doelman.

TOP Oss op voorsprong
In de 38ste minuut komen de Ossenaren op een 1-0 voorsprong. De voorzet wordt net niet goed weggewerkt door Teun van Grunsven, waardoor de bal voor de voeten komt van Justin Mathieu die raak weet te schieten. FC Den Bosch probeert hierna kansen te creëren, maar komt niet door de verdediging heen. Beide ploegen gaan de kleedkamers in met een stand van 1-0.

Reddingen doelman
In de tweede helft is opnieuw de eerste kans voor Den Bosch. Jeremy Cijntje dribbelt de zestien meter in en legt de bal af op Soufyan Ahannach. Hij schiet net naast. Even later is TOP Oss weer aan zet. Jearl Margaritha geeft de bal voor. Dean Guezen kopt, maar Wouter van der Steen weet zijn inzet te stoppen. Na ruim een uur spelen komt Jearl Maragaritha een-op-een met Van der Steen. Met een katachtige beweging weet de doelman van FC Den Bosch zijn schot te keren.

Met nog een kwartier te spelen, trekken de Bosschenaren de stand gelijk. Vanuit een corner gaat de bal via de kluts in het doel. In eerste instantie lijkt het dat Barry Maguire zijn rentree weet te bekronen met een doelpunt, maar even later wordt duidelijk dat het een eigen doelpunt van Niels Fleuren is. FC Den Bosch wil vervolgens meer. Jeremy Cijntje komt op vanaf de linkerkant en trekt naar binnen. Zijn inzet wordt echter gekeerd door keeper Alblas.

Treffer Lion Kaak
Met nog vijf minuten op de klok komt TOP Oss opnieuw op voorsprong. Een corner kan niet goed worden weggewerkt, waardoor de afvallende bal voor de voeten van Lion Kaak komt. Hij schiet de 2-1 fraai binnen. De Bosschenaren spelen in de blessuretijd alles of niets. Keeper Wouter van der Steen gaat mee de zestien in tijdens een corner. Teun van Grunsven kopt, maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper. Zo eindigt de wedstrijd in 2-1.

Thuis tegen ADO Den Haag
Volgende week staat de wedstrijd tegen ADO Den Haag op de planning. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 6 februari om 12.15 euro. Seizoenkaarthouders kunnen voor deze wedstrijd gratis hun plekje reserveren om iedereen zo goed mogelijk bij elkaar in de buurt te kunnen laten zitten. Meer informatie: www.fcdenbosch.nl/wedstrijdinformatie-fc-den-bosch-ado-den-haag/.