List en bedrog in de natuur

DEN BOSCH | IVN Natuureducatie presenteert op woensdag 9 februari om 20.00 uur een lezing met prachtige foto's over ‘List en bedrog in de natuur'. Deze wordt gegeven door oud-biologieleraar Rini Kerstens. 

De natuur is een bron van inspiratie. Elk seizoen is weer anders, maar altijd boeiend en mooi. Zowel in de eigen tuin als wat verder weg in het bos, op de heide en in de wegberm. Als je wat verder kijkt, blijkt de natuur echter ook een ware 'slangenkuil' te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd om het (voort)bestaan. Het gaat om vijanden ontlopen en een partner bemachtigen. Om te overleven is een groot aantal uiteenlopende talenten en vaardigheden nodig. Camouflage, imponeren en afschrikken, op het verkeerde been zetten en misleiden, geraffineerde verleidingstechnieken en botweg bedriegen. De lezing geeft je een indruk van deze trukendoos van list en bedrog.

Iedereen is van harte welkom bij deze lezing die plaats vindt in BBS Nieuw-Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 in Den Bosch. De toegang is gratis voor leden. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van 2,50 euro gevraagd. Aanmelden is verplicht en kan op ivn-s-hertogenbosch.nl.