Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren.
Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren. Foto: Rosa Quist

'Spoken word' spektakel
in Clubzaal Verkadefabriek

DEN BOSCH | De Verkadefabriek haalt het landelijke 'spoken word' spektakel 'Mensen Zeggen Dingen' naar Den Bosch. Woensdag 2 februari vindt de eerste editie van een reeks van vier plaats in de Clubzaal.

'Mensen Zeggen Dingen' is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren. Ze halen voor dit spoken word spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Mensen Zeggen Dingen heeft elke editie een eigen thema en presenteert steeds een andere groep performers met andere verhalen. De clubavonden worden gehost door schrijver, programmamaker en Bosschenaar Teddy Tops. In februari zijn onder andere BenzoKarim, Suehaylee Vergouwen, Barguijs, Kopje Onder, Joost van Bellen, Amara van der Elst en René Oskam te gast.

Vanwege de vervroegde sluiting van theaters, start de eerste editie om 19.30 uur. Volgende edities beginnen om 21.00 uur en sluiten af met muziek, drankje en dansje. Prijzen: 7,50 euro/Supporters 5,50 euro. Tickets: verkadefabriek.nl/mensenzeggendingen. Volgende edities: 9 maart, 13 april, 11 mei.