Redding Brigade Rosmalen hervat zwemlessen voor kids

ROSMALEN | Wij Nederlanders zijn over het algemeen dol op water en dat is ook niet zo gek gezien het feit dat Nederland veel water heeft. Des te belangrijker is het dat kinderen in een vroeg stadium al goed leren zwemmen. 

Redding Brigade Rosmalen leert kinderen al vanaf 4,5 jaar zwemmen, waarbij het A-diploma al kan worden behaald in circa 60 klokuren. De eerste 10 klokuren wordt besteed aan het watervrij maken en de basisbeginselen van het zwemmen. Deze fase wordt afgesloten met het snuffeldiploma. De eerste periode duren de lessen 30 minuten. Het is namelijk gebleken dat de concentratie na 30 minuten sterk afzwakt en langere lessen dus minder effectief blijken. De zwemlessen worden verlengd tot 60 minuten als de kinderen hieraan toe zijn. 

Ouders en/of verzorgers worden meegenomen in de zwemontwikkeling van de kinderen. Het laagdrempelige contact tussen ouders en zweminstructeur staat hierbij centraal. Redding Brigade Rosmalen is een kleine vereniging en het zijn dan ook vertrouwde gezichten voor de kinderen, ouders en/of verzorgers. Kinderen zwemmen in groepsverband. Daarnaast is er extra aandacht voor kinderen die niet zo goed kunnen meekomen. Deze aanpak resulteert in een zeer hoog slagingspercentage en groot plezier bij de kinderen. 

Nadat het A-diploma is behaald, is de stap naar het halen van het B- en eventueel C-diploma nog maar klein. Vaak worden ook deze diploma's binnen enkele maanden behaald. Hierbij kan de ouder of verzorger er van uitgaan dat het kind niet alleen goed kan zwemmen, maar ook de kracht heeft om te kunnen zwemmen voor twee. Het basisbeginsel van een reddingbrigade. Daarmee zijn deze kinderen goed voorbereid om door te stromen naar vervolgopleidingen in het reddingbrigadeland. 

Aanmelden en meer info
De zwemlessen worden op zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur gegeven in zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen en wel vanaf zaterdag 5 februari. De minimumleeftijd om te kunnen starten met het zwem ABC is 4,5 jaar. De groepen bestaan gemiddeld uit 10 kinderen, met één vaste gediplomeerde instructeur en een assistent-instructeur. Daarnaast is Redding Brigade Rosmalen een gezellige vereniging met vertrouwde gezichten, wat zorgt voor groot plezier bij de kinderen. Ga voor meer informatie en aanmelden voor de cursus zwem ABC en/of zwemmend redden naar de website www.rbrosmalen.nl, of stuur een mail naar secretaris@rbrosmalen.nl.