Soufyan Ahannach laat namens FC Den Bosch een grote kans op de gelijkmaker liggen. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch gaat in stromende regen strijdend ten onder

Sport

DEN BOSCH | Op een regenachtige zondagmiddag werd er afgetrapt voor de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen ADO Den Haag. Eindelijk weer met publiek op de tribunes!

Nieuwe aanwinsten Terrence Douglas en Nikolaj Möller staan in de basis. Ook de derde nieuwkomer - Torino Hunte - zit bij de wedstrijdselectie. Hij start vanaf de bank. De eerste kans is voor FC Den Bosch. Terrence Douglas wordt de hoek in gestuurd en zet voor. De bal komt voor de voeten van Rik Mulders die over het doel schiet. Niet lang daarna neemt Soufyan Ahannach de bal op z’n slof. Ook hij weet het doel niet te vinden.

Na tien minuten spelen verschijnt ADO Den Haag voor de eerste keer voor het doel van Wouter van der Steen. Thomas Verheydt krijgt de bal aangespeeld in de zestien meter. Jordy van der Winden kan het schot echter blokken.

Tien minuten later is het veld omgetoverd tot een heus waterballet. Steven van der Heijden komt met een goede actie het zestienmetergebied binnen. Zijn schot gaat rakelings langs de goal van de doelman van ADO Den Haag.

Halverwege de eerste helft krijgt de club uit Den Haag de overhand. Via-via komt de bal voor de voeten van Ricardo Kishna. Hij schiet recht op doelman Van der Steen die de bal zelfs klemvast heeft. Den Bosch staat ook daarna onder druk. ADO blijft aanzetten en vuurt verschillende schoten af op Van der Steen. Maar de doelman weet ze allemaal te keren.

Even later stuurt Teun van Grunsven, na een goede actie, Ryan Leijten af op ADO-keeper Alessandro Damen. Zijn inzet gaat maar net langs het doel. Ook Nikolaj Möller krijgt daarna een kans. Hij probeert met een hakje te scoren, maar ook zijn inzet gaat naast.

Aan de andere kant krijgt ADO Den Haag een goede kans. Van der Steen keert met een geweldige redding de inzet. Toch komt de bal voor de voeten van een speler van ADO. Een invliegende Van der Heijden weet het schot nog net te blokken. Even later fluit scheidsrechter Laurens Gerrits voor de rust. De ploegen gaan met de brilstand de kleedkamers in.

Beide teams starten ongewijzigd aan het tweede bedrijf. Opnieuw is het FC Den Bosch dat voor het eerst voor het doel van de tegenstander komt. De inzet levert helaas geen doelpunt op. Even later krijgt Barry Maguire zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voor vasthouden van een tegenstander en moet hij het veld verlaten.

Na een onderbreking van enkele minuten door scheidsrechter Laurens Gerrets verschijnt ADO Den Haag voor het doel. Verheydt krijgt de bal in de zestien aangespeeld, maar schiet over. Even later komt de club uit Den Haag alsnog op een 0-1 voorsprong. Na een voorzet van Boy Kemper is het Verheydt die dit keer wel raak schiet.

Een kwartier later krijgt de ingevallen Sebastiaan van Bakel een kans. Hij trekt naar binnen en schiet, maar de bal wordt geblokt door een verdediger van ADO. Mulders weet met een goede actie Ahannach vrij te spelen. Zijn inzet wordt geblokt.

Met nog vijf minuten te spelen brengt FC Den Bosch-trainer Jack de Gier twee frisse spelers in het veld en gaat voor het slotoffensief. Tot tweemaal toe krijgt Den Bosch nog een vrije trap, maar tot echte doelpogingen komt het helaas niet meer. Zo eindigt de wedstrijd in een 0-1 thuisnederlaag voor de Bosschenaren.