Bosschenaar Tommy Roussen moet zijn dochter Yuna nu al bijna drie jaar missen.
Bosschenaar Tommy Roussen moet zijn dochter Yuna nu al bijna drie jaar missen.

Kijkers leven massaal mee met Bosschenaar Tommy Roussen

Human Interest

DEN BOSCH | Bosschenaar Tommy Roussen moet zijn kleine meisje Yuna nu al bijna drie jaar missen. Dat doet niet alleen veel pijn, maar kost ook veel geld.

De tweede aflevering van het tv-programma ‘Ontvoerd’ van RTL 4 bracht afgelopen zondagavond het ontluisterende verhaal van Tommy Roussen in beeld. Iets meer dan tweeëneenhalf jaar geleden vertrok zijn ex-vrouw ‘voor een aantal weken’ naar haar geboorteland Litouwen en nam hun dochtertje Yuna mee. Sindsdien heeft Tommy zijn dochtertje niet meer gezien. Samen met misdaadverslaggever John van den Heuvel reisde hij af naar Litouwen en zag hij voor het eerst in jaren zijn dochtertje weer. Kijkers reageerden geschokt. Niet alleen om het verdriet van vader, maar ook om de verzorging van het meisje.
Roussen is diverse gerechtelijke procedures gestart, maar tot op heden nog zonder groot succes. Al heeft hij onlangs wel een procedure gewonnen, lijkt een goede omgangsregeling nog ver weg. Inmiddels zijn de juridische kosten natuurlijk wél flink opgelopen. Daarom is Roussen een inzameling gestart. De crowdfundingactie is te vinden via www.gofundme.com/f/help-mijn-dochter-terug-naar-nederland-te-krijgen. De aflevering is terug te zien via www.tvblik.nl/ontvoerd/aflevering-2-6.