Zo komt de nieuwe fietsenstalling aan de westzijde van het centraal station in Den Bosch eruit te zien.
Zo komt de nieuwe fietsenstalling aan de westzijde van het centraal station in Den Bosch eruit te zien.

Nieuwe fietsenstalling achter centraal station stap dichterbij

Verkeer en vervoer

DEN BOSCH | De gemeente zet de volgende stap in het proces om een nieuwe tweelaagse fietsenstalling te maken aan het Leonardo da Vinciplein. Het ontwerp is klaar en de omgevingsvergunning is aangevraagd.

Op de plek aan de westzijde van het station wordt het aantal fietsparkeerplekken verdubbeld naar 800. Dit doet de gemeente omdat deze al enige tijd een tekort ziet aan voldoende stallingsplekken op deze plek. Wethouder Ufuk Kâhya: “In ons beleid voor duurzame mobiliteit neemt de fiets een belangrijke positie in. Het spreekt voor zich dat we moeten zorgen voor voldoende fietsparkeervoorzieningen. We doen dit om voor reizigers de overstap van het ene naar het andere (schone) vervoersmiddel zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. En zo reizigers te stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer.”

Herbruikbaar

Vorig jaar heeft de gemeente de keuze gemaakt voor de tweelaagse variant op de plaats waar nu ook een fietsenstalling is. Deze fietsenstalling is tijdelijk en goed in te passen in de omgeving. Bovendien is de nieuwe stalling herbruikbaar op een andere locatie op het moment dat de knooppunt ontwikkeling station ‘s-Hertogenbosch start. De omgevingsvergunning is nu ingediend. Nadat de omgevingsvergunning is verleend, wordt het werk aanbesteed. De gemeente streeft er naar dat de fietsenstalling eind 2022 gereed is.