De gravering van de borrelplanken bij SPARK Makers Zone in Den Bosch.
De gravering van de borrelplanken bij SPARK Makers Zone in Den Bosch. Foto: Claire van Nunen

Borrelplank als aandenken aan de gekapte kastanjebomen

Human Interest

DEN BOSCH | Burgemeester Jack Mikkers verraste de leden van de gemeenteraad onlangs met een borrelplank gemaakt van de paardenkastanjes die begin 2021 gekapt moesten worden vanwege ziekte. Deze bomen sierden 65 jaar lang de Parade in Den Bosch.

door Hannie Borsetti

Stichting Stadshout Den Bosch heeft een aantal paradebomen verwerkt waarvan het hout nog bruikbaar was. Daarvan is onder andere de nieuwe bank op de Parade gemaakt, hebben veel kinderen tijdens de Boulevard 2021 kunnen workshoppen, zijn er honderden boomschijfjes gemaakt en uitgedeeld bij de gedichtenwedstrijd omtrent de paardenkastanjes en nu dus borrelplanken. Zo kunnen bewoners hun herinneringen aan de bomen nog lang levend houden. Wil jij ook een blijvend aandenken aan de paardenkastanjes op de Parade, dan is de borrelplank te bestellen via de mail: stadshoutdenbosch@gmail.com. 

Over Stichting Stadshout Den Bosch

Stichting Stadshout Den Bosch is al enige jaren actief in de stad. Stadshout is een stichting zonder winstoogmerk, met een idealistisch doel: het hout dat wordt gekapt in de gemeente ‘s-Hertogenbosch zoveel mogelijk terugbrengen in de stad in de vorm van wijk-en buurtmeubilair, of anderszins.