De leden van de nieuwe schaakclub van Ouderen Sociëteit Maaspoort komen iedere maandagmorgen bijeen in SCC De Schans in Den Bosch.
De leden van de nieuwe schaakclub van Ouderen Sociëteit Maaspoort komen iedere maandagmorgen bijeen in SCC De Schans in Den Bosch.

Nieuwe schaakclub in Den Bosch kan nog wel wat versterking gebruiken

Verenigingen

DEN BOSCH | Augustus vorig jaar peilde Wim van der Ven of er binnen Ouderen Sociëteit Maaspoort wellicht belangstelling was voor de oprichting van een schaakclub.

Voorzitter Tonny van Eenbergen was meteen enthousiast. Hij benaderde de Bossche Omroep voor een artikel waarin schaakliefhebbers werd gevraagd zich aan te melden, regelde een zaal bij SCC De Schans en vroeg een kleine financiële ondersteuning aan bij de wijkmanager. Dit werd gehonoreerd. Inmiddels hebben zich zo’n tien mensen zich aangemeld voor de nieuwe schaakclub. Vooral deelnemers die vroeger hebben geschaakt en het nu weer willen oppakken. En als je weer aan dit mooie spel begint, ga je er vanzelf weer van houden. Bovendien kun je het schaakspel tot op latere leeftijd blijven spelen.

Nieuwe schakers van harte welkom

Op dit moment is er binnen de schaakclub nog plek voor extra deelnemers. Iedereen - van alle niveaus - is van harte welkom. Ook mensen van buiten de Maaspoort. Iedere maandagmorgen vanaf 10.00 uur wordt er geschaakt in SCC De Schans aan de Troelstradreef 160 in Den Bosch. Aanmelden voor de schaakclub kan bij Wim van der Ven op 06-23669616, of mailen naar wven60@gmail.com. De kosten bedragen 20 euro per jaar. Voor dat bedrag ben je meteen ook lid van Ouderen Sociëteit Maaspoort. Kijk voor algemene informatie op www.osm1984.nl.