International Vocal Competition in Den Bosch organiseert sinds 1954 het Opera | Oratorium en het LiedDuo concours.
International Vocal Competition in Den Bosch organiseert sinds 1954 het Opera | Oratorium en het LiedDuo concours. Foto: Harold Keuljes

Winnie Sorgdrager nieuwe voorzitter IVC in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | International Vocal Competition (IVC) organiseert sinds 1954 jaarlijks het Opera | Oratorium en het LiedDuo concours. Het bestuur van de IVC stond de afgelopen jaren onder voorzitterschap van Roderick van de Mortel. Deze neemt per 20 februari 2022 afscheid en draagt het voorzitterschap over aan Winnie Sorgdrager.

Roderick van de Mortel is sinds 2007 voorzitter en lid van het bestuur van de IVC. Als oud-wethouder cultuur van ’s-Hertogenbosch en burgemeester van Vught heeft hij zijn bestuurlijke kennis en kunde ingezet om subsidies te werven en veilig te stellen. Hij heeft de IVC met visie en beleid een stevig fundament gegeven voor de toekomst. Van de Mortel nam onlangs het voorzitterschap van de Vereniging Sociëteit Casino op zich. In juni 2022 wordt tijdens het Opera I Oratoriumconcours officieel afscheid van hem genomen.

Over Winnie Sorgdrager

Juriste Winnie Sorgdrager was onder andere procureur-generaal bij het OM, minister van Justitie, lid van de Raad van State en voorzitter van de Raad voor Cultuur. Sinds 2018 is zij minister van staat. IVC ziet in haar een bekwame voorzitter met kennis van de bestuurlijke omgeving en de culturele sector. “Ik zie uit naar de samenwerking met de IVC; de menselijke stem is nog altijd het meest natuurlijke instrument!”, aldus Sorgdrager.