De kunst van het verhalen vertellen

DEN BOSCH | Zaterdag 19 februari van 13.00 tot 16.00 uur presenteert de Franciscaanse Beweging een workshop verhalen vertellen in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch. In deze workshop maak je kennis met de belangrijkste vertelprincipes van het tekstgebonden en het tekstvrij vertellen. Tevens is er aandacht voor opbouw, ritme en enscenering van het verhaal. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan verhalen uit de eeuwenoude en verhalenrijke franciscaanse traditie, die tot op de dag van vandaag inspireren. Als je maar weet hoe je moet vertellen! Na een inleiding over de kunst van het vertellen, gaan de deelnemers zelf aan de slag. Ervaren dichter-verteller en poppenspeler-theatermaker Peter Vermaat begeleidt deze middag. Aanmelden voor workshop: info@franciscaansebeweging.nl. Deelname kost 20 euro.
De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt deze ontmoeting, bezinning en verdieping middels activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de Franciscaanse Beweging zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen plaats is. Meer info: www.franciscaansebeweging.nl.

Informatieavond over het Broodfonds

DEN BOSCH | Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan inmiddels zestien jaar. Met landelijk al 622 groepen waar in totaal meer dan 28.000 ondernemers aan meedoen. Voor ondernemers uit de omgeving van Den Bosch is er een informatieavond maandag op 21 februari.
Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF.
De informatieavond in Den Bosch is bedoeld voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Datum: maandag 21 februari. Inloop vanaf 19.00 uur en start om 19.30 uur. Locatie: Seats2Meet Den Bosch CS aan het Stationsplein 161 in Den Bosch (ingang Stationshal tussen Hema en Bruna). Vooraf aanmelden via de website: www.broodfonds.nl. Daar staat ook een kort filmpje met uitleg over het Broodfonds.