Herenkoor zoekt tenoren en bassen

ROSMALEN | Het herenkoor van de  St. Lambertuskerk in Rosmalen zoekt tenoren en bassen. Het koor luistert tweemaal per maand vieringen in de kerk op en ook tijdens de feestdagen. Er is een breed repertoire: eenstemmig, meerstemmig, Gregoriaans en meer. Het koor repeteert op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de kerk aan de Markt. Kom eens vrijblijvend meezingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dirigent op telefoonnummer 073-6411591.

Kerststal tot en met zondag open

DEN BOSCH | Na de aankondigde versoepelingen op de persconferentie van 25 januari, is de kerststal van de Sint-Jan alsnog open gegaan. Om iedereen voldoende de gelegenheid te geven de prachtige kerststal alsnog te bezoeken, is de periode verlengd tot en met zondag 13 februari. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

ANBI-status voor tien organisaties

DEN BOSCH | Sinds de presentatie van de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch in 2019 hebben tien in de gids opgenomen organisaties de ANBI-status verworven. Dit zijn Fietsmaatjes Den Bosch, Hartveilig Den Bosch, Huiskamer Bij Katrien, Lopend Buffet, More than refugees, 's-Hertogenbosch Monumentenzorg, Steunpunt Zelfhulp 's-Hertogenbosch & regio, Transfarmers, Veur Mekaor en Weeshuisjes. De ANBI-status maakt het mogelijk dat organisaties belastingvrij donaties en nalatenschappen kunnen ontvangen. Schenkers/donateurs kunnen de gift aftrekken van hun belastingverplichtingen. Schenkingen aan culturele ANBI’s zijn zelfs voor 125% aftrekbaar. 

Bosschenaren in documentaire

DEN BOSCH | Omroep MAX zendt vanaf zondag om 14.50 uur de vijfdelige documentairereeks 'Indie in je ziel' uit. De korte documentaires zijn gemaakt door Stichting Oorlogsverhalen en bevatten portretten van zowel Indische Nederlanders als Indië-veteranen. In deze docu-reeks komen ook twee Bosschenaren aan het woord. Op 20 februari in aflevering twee Anneke Schults (voorzitter Herdenking Oorlogsslachtoffers Nederlands Indië HONI 42-49) en op 4 maart in aflevering vier Loek Middel (lid HONI 42-49).