Na eerder dit seizoen thuis al met 0-5 van NAC verloren te hebben (foto), ging FC Den Bosch zondagmiddag ook in Breda onderuit (2-0). Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest in Breda met 2-0 van NAC

Sport

DEN BOSCH | Wederom een wedstrijd op zondagmiddag. Net als vorige week speelde FC Den Bosch om 12.15 uur op de vroege zondagmiddag. Deze keer was in Breda NAC de tegenstander. FC Den Bosch speelde goed, maar keerde met lege handen huiswaarts.

In een wat onstuimige openingsfase ondernam FC Den Bosch de eerste doelpoging via Dino Halilovic. De Kroaat haalde van grote afstand uit, maar zijn poging miste richting. Enkele momenten later lag de bal aan de andere kant wel in het doel. Ralf Seuntjens kreeg de ruimte in de 16 meter en legde de bal af op Odysseus Velanas. Laatstgenoemde kon vrij uithalen en de 1-0 achter doelman Van der Steen binnenschieten.

In de fase na het doelpunt leek er wat meer rust in de ploeg van trainer Jack de Gier te komen. Doelpogingen waren er in het eerste kwart voor de wedstrijd voldoende voor FC Den Bosch. Steven van der Heijden, Dino Halilovic en Soufyan Ahannach probeerden het namens de Bosschenaren, maar helaas zonder succes.

De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Terrence Douglas. De vleugelverdediger zette een mooie combinatie op met Soufyan Ahannach aan de linkerkant. Douglas dook op in de 16 en schoot de bal hoog in het zijnet.

In de rust bracht De Gier Sebastiaan van Bakel in de ploeg, wat meteen zijn vruchten afwierp. De buitenspeler snelde direct na rust zijn tegenstander voorbij, kapte een verdediger uit en schoot op doel. Helaas lag NAC-keeper Olij in de weg. Enkele momenten later hield Wouter van der Steen zijn ploeg op de been, toen hij een één-op-één situatie met Hilterman won.

Wat volgde was een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten. FC Den Bosch kwam nauwelijks nog in de problemen tegen NAC Breda, terwijl het zelf mondjesmaat kansen wist te creëren. Vlak voor tijd kreeg Nikolaj Möller een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Vanaf de rechterkant zette Jeremy Cijntje de bal goed voor. Möller raakte de bal, die vervolgens langzaam langs de doelpaal rolde.

Vlak voor tijd viel dan alsnog de genadeklap. De ingevallen Pjotr Kestens maakte de 2-0 en zette daarmee de eindstand op het bord.