Op de foto van links naar rechts Jan Kriek (directeur BHIC), burgemeester Jack Mikkers en general coördinator van de Vuelte e Espana Charles Ojalvo tijdens een verkenning van het parcours.
Op de foto van links naar rechts Jan Kriek (directeur BHIC), burgemeester Jack Mikkers en general coördinator van de Vuelte e Espana Charles Ojalvo tijdens een verkenning van het parcours. Foto: Henk van Esch

Organisatie La Vuelta verkent parcours in Den Bosch

Sport

DEN BOSCH | Op zaterdag 20 augustus kleurt Den Bosch rood-geel tijdens de start van de tweede etappe van La Vuelta. Afgelopen week was de organisatie van La Vuelta a Espana in Nederland voor een bezoek aan verschillende parcourslocaties waaronder ook Den Bosch.

Op dinsdag 8 en woensdag 9 februari bezocht de Vuelta organisatie diverse parcourslocaties. Het gezelschap bestond uit de Nederlandse en de Spaanse organisatie. Zij bezochten beide dagen de start- en finishlocaties in Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht. Hierbij aanwezig waren Charles Ojalvo (general coördinator La Vuelta a Espana) en Ron Looy (route verantwoordelijke La Vuelta Holanda).

Citadel

In Den Bosch bezocht de organisatie de Citadel. Dit is de startlocatie van de tweede etappe van de Spaanse wielerronde op zaterdag 20 augustus. Hierbij aanwezig waren ook burgemeester Jack Mikkers en Jan Kriek (directeur BHIC). De burgemeester wil op 20 augustus een echt fiësta-gevoel creëren door Den Bosch voor één dag terug te geven aan Spanje.

La Vuelta Holanda

La Vuelta komt 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant en een uitgebreid activatieprogramma wordt het een uniek event om mee te maken. Kijk voor meer info op www.lavueltaholanda.com.