De werelden die Hanneke Wetzer creëert, zien er keer op keer anders uit. Van klinisch en surrealistisch, tot schattig met een ondeugende dosis humor.
De werelden die Hanneke Wetzer creëert, zien er keer op keer anders uit. Van klinisch en surrealistisch, tot schattig met een ondeugende dosis humor. Foto: Hanneke Wetzer

Fototentoonstelling ‘Living Alone (Together)’ in Verkadefabriek

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Vanaf woensdag 16 februari is in de Verkadefabriek de foto-expositie Living Alone (Together) te zien. Kunstenaar Hanneke Wetzer maakte de fotoserie in coronatijd. Ze fotografeerde alledaagse scènes, thuis met haar online aangeschafte lockdownbuddy Nadiah. De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden.

Wetzer wilde iemand om haar heen, voor de huiselijke dingen. Iemand om tegenaan te praten. Ze ensceneerde deze intieme tafereeltjes van haarzelf met Nadiah: de pop die ze online bestelde. Samen met haar quarantainebuddy bestelt ze maaltijden, kijkt ze films op Netflix, doet ze ouderwetse bordspelletjes. Het gaat Wetzer om de fantasiewereld die ze samen hebben gecreëerd, als een tijdelijke vlucht weg van alle misère. 

Partner in crime

“Er komt een lockdown aan en je bent single. Je hebt niemand om gedurende al die eenzame maanden mee te kunnen knuffelen. Wat doe je dan? Dan zoek je een partner in crime om allebei mentaal gezond te kunnen blijven. Omdat vluchten gecanceld waren, heb ik Nadiah noodgedwongen met de post over laten komen. Nu ze hier is, hebben we veel steun aan elkaar en delen we alle kleine geluksmomentjes”, aldus Wetzer.

Hanneke Wetzer (Eindhoven, 1979) studeerde af als illustrator aan de HKU. Terugkerende thema’s in haar werk zijn erotiek, evolutie, (im)perfectie en (gender)identiteit.