Huib de Jong en Linda Visser hebben elkaar ontmoet bij herstelacademie De Stijl in Den Bosch.
Huib de Jong en Linda Visser hebben elkaar ontmoet bij herstelacademie De Stijl in Den Bosch.

Duobundel Linda Visser en Huib de Jong gepresenteerd

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Onlangs hebben Huib de Jong en Linda Visser hun bundel ‘Een onbewaakt moment’ gepresenteerd. Deze bevat gedichten van Linda met afbeeldingen van Huib. 

De makers - beiden woonachtig in Den Bosch - ontmoetten elkaar bij herstelacademie De Stijl tijdens activiteiten onder de noemer ‘Vrije Geestatelier’. Daarin tekenden en schilderden ze in eerste instantie en later vormden ze met nog enkele bezoekers een klein literatuurclubje. Het idee ontstond om samen een bundel te maken, waarin tekst en beeld een samenspel aangaan. De duobundel zorgde voor een vruchtbare samenwerking en leidde tot een mooi resultaat. De bundel is in kleine kring bij De Stijl gepresenteerd, de plek die de oorsprong ervan vormt. 

Tegenwicht aan hedendaagse hectiek

De gedichten gaan over mensen die zich soms buitengesloten voelen en toch wezenlijk deel uitmaken van het geheel dat we met z’n allen vormen. Hokjes begrenzen, terwijl uitgestoken handen over de hoogste muren heen kunnen reiken. Herstellen van het leven vraagt om tijdelijke luwte, waarin je jezelf de rust gunt voor verwerking, maar ook de tijd om je te herpakken. De Stijl biedt hiertoe de ruimte. Deze duobundel wil een tegenwicht bieden aan de hedendaagse hectiek. Om te lezen, te vertragen en te inspireren. De bundel is opgenomen in de collectie van de bibliotheek (Huis73). Kijk voor meer info op www.depaarsepapegaai.nl.