Het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch onder leiding van Jeroen Felix laat zaterdag weer van zich horen.
Het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch onder leiding van Jeroen Felix laat zaterdag weer van zich horen. Foto: Gérard van Kessel

‘Bach op Zaterdag’ pakt draad op met dubbele uitvoering

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | De muziek van Johann Sebastian Bach heeft door de eeuwen heen al heel veel crisissen en pandemieën overleeft. Ook na de huidige pandemie zal zijn muziek overal ter wereld in volle glorie klinken. 

‘Bach op Zaterdag’ pakt de draad weer op en gaat op zaterdag 19 februari van start met twee uitvoeringen in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Den Bosch. Het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch onder leiding van Jeroen Felix heeft er heel veel zin in! Maar ook de solisten, die bijna twee jaar thuis hebben gezeten, zijn natuurlijk blij hun talenten weer te mogen tonen.

Muzikanten

Deze middag treden de volgende muzikanten voor u op: Jeannette van Schaik (sopraan), Jan Wouters (countertenor), Anton Kuzenok (tenor) en Vincent Kusters (bas). Op het programma staan de uitvoering van de cantate ‘Wir danken dir, Gott, wir danken dir’ (BWV 29) en het motet ‘Lobet den Herrn’ (BWV 230). Deze eerste editie van ‘Bach op Zaterdag’ van het nieuwe seizoen wordt door organist Jamie de Goei afgesloten met de vrolijke klanken uit ‘Aria variata alla maniera italiana’ (BWV 989).

Kaarten reserveren

De uitvoeringen zijn op zaterdag 19 februari. De eerste start om 15.00 uur en de tweede om 17.00 uur. Entree: 10 euro. Reserveren: resevering@bach-cantate.nl. Meer info: www.bachopzaterdag.nl.