In samenspraak met Doeko L. (foto) heeft Letterbekken besloten om zijn termijn als stadsdichter met een jaar te verlengen tot 4 jaar.
In samenspraak met Doeko L. (foto) heeft Letterbekken besloten om zijn termijn als stadsdichter met een jaar te verlengen tot 4 jaar.

Nieuw format Letterbekken: ‘BruTaal KaBaal’ bij Huis73 in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Letterbekken heeft het stadsdichterschap van Doeko L. met een jaar verlengd en lanceert daarnaast een nieuw muzikaal format: ‘BruTaal KaBaal’. De eerste editie is op vrijdagavond 4 maart. 

In samenspraak met Doeko L. heeft Letterbekken besloten om zijn termijn als stadsdichter eenmalig met een jaar te verlengen tot 4 jaar. “Omdat Doeko juist in deze coronatijd begon, heeft hij niet alle kansen gekregen om dit eerste stadsdichterschap aan het publiek te tonen. In elk geval niet op een manier zoals als hij het zelf zou willen,” vertelt Friso Woudstra namens Letterbekken. “Graag zou ik dat extra jaar ook willen gebruiken om een solide basis te leggen voor de volgende stadsdichter”, voegt de zittende stadsdichter daaraan toe: “En willen afsluiten met een poëtisch publieksevenement als afscheid. Met publiek dus graag!”.

Over BruTaal KaBaal

En dat publiek is ondertussen weer welkom bij BruTaal KaBaal. “Het idee voor deze nieuwe muzikale editie van Letterbekken kwam eigenlijk naar aanleiding van een gesprek met dichter Jan Eikelenboom. Hij wilde zijn nieuwe voorstelling ‘STAAL’ naar Den Bosch brengen”, legt organisator Woudstra uit: “Omdat Letterbekken bij Huis73 een prachtige theaterzaal heeft gekregen, kunnen we ook nieuwe dingen proberen. Het is ons doel om een nóg breder publiek bij ons poëziepodium te betrekken. Want we merken dat veel mensen Letterbekken-avonden als erg leuk, prikkelend en verdiepend ervaren”.

Open podium en meer

Naast de voorstelling STAAL gaat de nieuwe Bosschenaar Kamiel Choi ook met het thema muziek aan de gang. Organisator Friso Woudstra draagt bij met een greep uit zijn poëzieliedjes. Daarnaast is er een open podium waarop Letterbekken nieuwe schrijvers uitdaagt om van zich te laten horen. Als kers op de taart vertoont Stadsdichter Doeko L. een recent gemaakte korte poëziefilm over afzinken en weer komen bovendrijven in deze tijden van sociale afzondering. Deze korte poëziefilm is onderdeel van zijn nieuwe voorstelling in wording: ‘Doeko L. - Nu nòg droger’.

Over STAAL

De voorstelling STAAL gaat over oude dingen, meningen en mensen die gaandeweg actueel en van jou en mij blijken te zijn. Hard wordt vloeibaar en star blijkt in beweging te kunnen komen. In deze voorstelling laten Jan Eikelenboom en gevolg een mix zien van visuele elementen, poëzie en muziek.

Praktische informatie

Letterbekken: BruTaal KaBaal vindt plaats op vrijdag 4 maart in de theaterzaal van Huis73. Aanvang om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Bij voorkeur contant te voldoen. Kijk voor meer informatie over Letterbekken op de Facebook-pagina: www.facebook.com/letterbekken/.