Voorbereidingen voor het carnavalsfeest in Oeteldonk in 1948. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch.
Voorbereidingen voor het carnavalsfeest in Oeteldonk in 1948. Collectie: Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Foto: Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: voorbereiding op carnaval in 1948

Historie

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

We zouden het bijna vergeten, maar het is alweer bijna carnaval. Traditiegetrouw gaan er altijd heel veel voorbereidingen aan het carnaval vooraf. Op bovenstaande foto uit 1948 zien we twee mannen aan het werk bij het maken van decoraties voor het carnavalsfeest in Oeteldonk. Op dit moment is het overigens nog altijd onduidelijk of carnaval dit jaar überhaupt gevierd gaat worden. En zo ja, in welke vorm precies. De komende week wordt hierover meer duidelijkheid verwacht. De optocht door Oeteldonk op carnavalsmaandag - toch wel één van de absolute hoogtepunten - gaat in elk geval niet door. Dat heeft de Oeteldonksche Club in december al laten weten. Daarmee moeten de inwoners van Oeteldonk het al voor het tweede jaar op rij stellen zonder traditionele carnavalsparade.

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.