Lezing Rob van de Laar over carnaval

ROSMALEN | Carnaval/vastenavond, feest van de omgekeerde wereld. Een schets van ontstaan, historie en traditie. Rob van de Laar is dé carnavalshistoricus en heeft diverse publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. Rob was zeer actief in het Bossche carnaval, onder meer als voormalig Minister-President van de Oeteldonkse Club en tegenwoordig als voorzitter van de Brabantse Carnavalsfederatie. Zondagmiddag 20 februari om 14.00 uur is hij op uitnodiging van seniorenvereniging HEVO te gast in De Ontmoeting aan de Tulpstraat 2-4 in Rosmalen. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden via de mail:
mechelineheijmans@hotmail.com.

Eurojackpot zoekt winnaar geldprijs

DEN BOSCH | Een Eurojackspot-speler, die een lot kocht bij AKO aan het Stationsplein in Den Bosch, heeft met de trekking van 11 februari 2022 maar liefst 114.620,20 euro gewonnen. De getallen 5, 10, 26, 37 en 42 en de bonusgetallen 3 en 10 werden getrokken. De winnaar voorspelde de eerste vijf getallen goed. Dat deden ook vijf Eurojackpot-spelers in andere Europese landen. Om te kunnen overgaan tot uitbetaling van de geldprijs wordt de gelukkige winnaar opgeroepen om zich met het lot te melden bij Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt.

Winterexcursie op de Nulandse hei

DEN BOSCH | IVN Den Bosch presenteert op vrijdag 18 februari van 09.30 tot 12.00 uur een excursie op de Nulandse hei. Met aandacht voor het landschap en zijn bewoners. Wel eens een mos of een korstmos van dichtbij bekeken? Aanmelden voor deze wandeling is verplicht en kan op ivndenbosch.nl. Controleer vóór de activiteit de website voor de laatste coronamaatregelen. Tip: kom lekker op de fiets. Verzamelen op de parkeerplaats aan de Driekoningenstraat in Nuland. Voor meer informatie: gidsen@ivn-s-hertogenbosch.nl.

Vuurwerkschade openbare ruimte 

DEN BOSCH | Van oktober 2021 tot vlak na de jaarwisselingen zijn als gevolg van vuurwerk diverse schades geconstateerd aan gemeentelijke eigendommen in de openbare ruimte. De totale schade wordt geschat op zo'n 110.000 euro en is daarmee vergelijkbaar met vorig jaar.