Podcastserie over de verkiezingen

DEN BOSCH | Op 14, 15 en 16 maart gaat ’s-Hertogenbosch naar de stembus. Maar wat valt er eigenlijk te kiezen? Wat zijn de plannen van de politieke partijen? Luister daarom naar de podcastserie over de verkiezingen. Er zijn afleveringen over onderwerpen waar de gemeenteraad over beslist, en wat er te kiezen valt: over wonen, afval, duurzame energie en evenementen. En er is een aflevering van de lijsttrekker van elke politieke partij. Ze vertellen wie ze zijn en wat hun politieke partij wil bereiken. Handig als je twijfelt op wie je wil stemmen! De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

Alphacursus gaat weer van start

DEN BOSCH | Op 22 maart gaat in Den Bosch weer een nieuwe Alphacursus van start. Dit is een cursus waarin je in 10 avonden, in een open sfeer, ontdekt wat het christelijk geloof inhoudt. Voor meer informatie kan je terecht op www.alpha-cursus.nl. De eerste avond is een kennismakingsavond met de cursus en met elkaar. Deze vindt op 22 maart om 20.00 uur plaats in Den Bosch (wijk Boschveld). Welkom! Wil je meer informatie, of wil je je voor deze cursus opgeven? Stuur dan een mail naar familiemjansen@ziggo.nl.

Excursie naar kasteel Maurick

DEN BOSCH | IVN Den Bosch presenteert op zaterdag 26 februari van 14.00 tot 16.00 uur een publiekswandeling naar Maurick. Met aandacht voor het landschap en zijn bewoners. Zijn de Blauwe Reigers bijvoorbeeld nog met takken aan het slepen of zitten ze al op de nesten? Aanmelden voor deze wandeling is verplicht en kan op ivndenbosch.nl. Controleer vóór de activiteit de website ivndenbosch.nl voor de laatste coronamaatregelen. Tip: kom lekker op de fiets. Verzamelen bij Maurick (parkeerterrein achter het kasteel). Meer info: gidsen@ivn-s-hertogenbosch.nl..

Oefensite voor verkeersexamen

DEN BOSCH | Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft speciaal voor alle kinderen van groep 7 en hun ouders een oefensite samengesteld om het verkeersexamen thuis voor te bereiden. Dit kan via https://examen.vvn.nl/verkeerskennis. Er kan nog een kleine twee maanden worden geoefend. Op 28, 29 en 31 maart 2022 vindt namelijk het VVN Theoretisch Verkeersexamen plaats.