Speciale kinderdagen op woensdag 23 februari en donderdag 3 maart bij Museum Slager aan de Choorstraat 8 in Den Bosch.
Speciale kinderdagen op woensdag 23 februari en donderdag 3 maart bij Museum Slager aan de Choorstraat 8 in Den Bosch.

Spannende kinderdagen in carnavalsvakantie bij Museum Slager in Den Bosch

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Museum Slager aan de Choorstraat 8 in den Bosch presenteert in en rond de voorjaarsvakantie opnieuw speciale activiteiten voor kinderen. Deze Kinderdagen zijn op woensdag 23 februari en donderdag 3 maart van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen hebben gratis toegang en zijn welkom met ouders en/of opa’s en oma’s, tantes, ooms...

Eén van de museumzalen wordt ingericht als kinderatelier en er zijn twee speurtochten voor de leeftijd van 5 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar. Een speurtocht door Museum Slager is uitdagend, leerzaam, creatief en speels! Laat je leiden door de vele kamers met schilderijen en ga op zoek naar missende details en puzzelstukjes. En dan is er ook nog het dobbelspel, leuk en interessant voor kinderen én volwassenen. De verrassende vragen laten je anders kijken en nadenken over de kunst in Museum Slager. Naast gratis koffie, koek en ranja is er voor de kinderen aan het eind van hun museumbezoek ook nog een leuke verrassing.

Frank van Driel

In Museum Slager zijn momenteel naast de werken van de acht kunstenaars Slager ook de spannende foto’s van Frank van Driel te zien. De kinderspeurtochten haken aan bij zijn expositie ‘The Art of Perception’. Wie de werken van Frank van Driel vluchtig bekijkt, kan de indruk krijgen dat het om oude schilderijen gaat. Typische stillevens uit de zeventiende eeuw: tafels met etenswaren, bloemen, aardewerk, tin en attributen, rijk aan symboliek. Wie beter kijkt, ziet dat die antieke objecten een spannend samenspel aangaan met mensen, wild, vissen, bloemen, vruchten en hedendaagse voorwerpen. Zijn foto’s zijn uiterst zorgvuldig gemaakt. Frank van Driel heeft een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. Zijn werken zijn vormen van storytelling. Op subtiele wijze staat hij stil bij actuele onderwerpen zoals natuurbeheer en duurzaamheid. Achter elk werk schuilt een verhaal. Door de gelaagdheid zijn telkens weer nieuwe elementen te ontdekken.  

Vooraf reserveren

Museum Slager is veilig en houdt zich aan de coronamaatregelen. Voor bezoek aan de kinderdag van woensdag 23 februari graag vooraf reserveren. Voor reserveren en actuele informatie : www.museumslager.com.

In Museum Slager zijn momenteel naast de werken van de acht kunstenaars Slager ook de spannende foto’s van Frank van Driel te zien.