Jeff Lasaomer met draagmedaille en getuigschrift. Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking in besloten kring plaats.
Jeff Lasaomer met draagmedaille en getuigschrift. Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking in besloten kring plaats.

Bronzen draagmedaille voor Rosmalenaar Jeff Lasomer

Human Interest

DEN BOSCH | Jeff Lasomer (43) uit Rosmalen heeft de bronzen draagmedaille met bijbehorend getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds ontvangen. Burgemeester Mikkers heeft hem deze waardering donderdagmiddag 17 februari in het Stadhuis in Den Bosch overhandigd.

Lasomer ontving de bronzen draagmedaille omdat hij op 16 juli 2019 met gevaar voor eigen leven het leven redde van twee dames. De betreffende moeder en haar gehandicapte dochter passeerden de spoorbomen in de Molenstraat in Rosmalen toen alarmbellen de komst van een trein aankondigde. De dochter viel en haar moeder probeerde haar op te tillen, wat niet lukte. Volgens ooggetuigen stond Lasomer op dat moment met zijn scooter op het fietspad parallel aan het spoor. Hij legde zijn scooter op de grond, dook onder de spoorboom door en pakte moeder en dochter beet. Het lukte hem om de twee vrouwen op tijd aan de zijkant te krijgen. Beide vrouwen bleven op enkele schaafwonden na ongedeerd.

De Stichting Carnegie Heldenfonds heeft tot doel heldenmoed te bevorderen en staat voor één van de meest bijzondere vormen van burgerschap: het redden van andermans leven. De stichting kent een lange geschiedenis en is onderdeel van een wereldwijd netwerk van ‘Carnegie stichtingen.