Het is tot nu toe een succesvol seizoen voor The Dukes. Van de 12 gespeelde partijen werden er 9 gewonnen.
Het is tot nu toe een succesvol seizoen voor The Dukes. Van de 12 gespeelde partijen werden er 9 gewonnen. Foto: Giel Vekemans

Het laatste nieuws van The Dukes lees je vanaf nu in de Bossche Omroep

Sport

DEN BOSCH | Vanaf volgende week volgt de Bossche Omroep nog een Bosch sporticoon op de voet: The Dukes Rugby. De Bossche rugbyers spelen op hun unieke locatie aan de Hekellaan rugby op het hoogste landelijke niveau, de Ereklasse. Hoofdtrainer is de Australische Alex Chang.

Rugby is de snelst groeiende veldsport en staat bekend om de hardheid van de spelers enerzijds en de respectvolle wijze waarop men op het veld met elkaar maar vooral ook de arbitrage omgaat.
Aanstaande zaterdag spelen de Dukes tegen de Oysters uit Oisterwijk. De enige derby van het jaar. Want bij winst plaatsen de Dukes zich voor de kampioenspoule, terwijl de Oysters - die een minder succesvolle seizoensouverture kenden - al verzekerd zijn van deelname aan de degradatiepoule. Het is tot nu toe een succesvol seizoen voor The Dukes. Van de 12 gespeelde partijen gingen er 3 verloren en werden er 9 gewonnen. De nederlagen werden bovendien geleden in de beginfase, toen het 15-tal nog niet op volle oorlogssterkte was. De laatste 8 wedstrijden werden gewonnen, waarmee Dukes hun titelaspiraties kracht bijzetten. Na het uitspelen van de kwalificaties volgen nog 7 wedstrijden waarin voldoende punten moeten worden gehaald om aan te mogen treden in de finale voor het landskampioenschap. Voor meer info: www.dukesrugby.nl.