In Parkzone De Groote Wielen worden 18 verschillende soorten bomen geplant, waaronder fladderiepen, veldesdoorns, honingbomen, Chinese vernisbomen en ook sierkersen.
In Parkzone De Groote Wielen worden 18 verschillende soorten bomen geplant, waaronder fladderiepen, veldesdoorns, honingbomen, Chinese vernisbomen en ook sierkersen. Foto: Sandra Peerenboom

Fladderiepen, veldesdoorns en honingbomen in Parkzone De Groote Wielen

Human Interest

ROSMALEN | Op dit moment worden ze aangeplant in de Parkzone in De Groote Wielen. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden. In totaal komen er 18 verschillende soorten bomen in dit langgerekte park tussen De Lanen en het Centrum. 

Het park heeft een omvang van ongeveer 14 voetbalvelden. Naar verwachting is de aanleg voor de zomer klaar. Wethouder Roy Geers: “Water speelt een belangrijke rol in De Groote Wielen, maar ook bomen, bloemen en planten dragen in deze wijk bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Naast de Groote Wielenplas is dit park een fantastische nieuwe groene long in het gebied. Waar bewoners straks kunnen genieten van de natuur en van sport en spel.”

Bloemrijk grasland

Een deel van het park wordt ingericht als bos en bloemrijk grasland. In dit deel staan op meerdere plaatsen groepen bomen bij elkaar en daartussen mag de natuur haar gang gaan. Daarnaast wordt ruim 2.600 m² aan vaste planten en struiken geplant. Vogels, vlinders, insecten en kleine zoogdieren profiteren hiervan. 

Recreatie

Naast natuur is er plaats voor sport en spel. Grote delen van het park bestaan uit gazon waarop gerecreëerd kan worden. Ook worden voorzieningen aangelegd om te sporten en er is ook ruimte voor een speelplaats. De nieuwe school, Campus aan de Lanen, ligt ook in het park. Het park vervult voor de school de functie van schoolplein.